Hepimizin bildiği gibi 19 Mayıs, saat 16:00'da sürecin bizi getirdiği en kritik maçlardan biri daha oynanacak.

Dostluk kurmanın, bu namert zamanda zor olduğu bir zamanda, istemeye istemeye dost kulübümüz Göztepe ile düşme hattında maça çıkacağız.

Düşme korkusuna yenilmiş üç-beş taraftarın, sanal atışmaları dışında, her iki kulübün taraftarları, sahadaki mücadele ile tribündeki dostluğu karıştırmadan maç gününü bekliyor.

Hak eden kazansın; umarım hak eden de biz oluruz.

Yapılacak tüm hesaplar yapıldı Antalya maçı öncesi. Biz 3 maçtan 9 puan çıkarmak zorundaydık ve  Göztepe ya da Erzurum'dan birinin puan kaybetmesi gerekiyordu. Şansımıza ikisi de puan kaybetti. Antalya maçını da kazanmayı başardık.

Şimdi evimizde oynayacağımız maç için seferberlik ilan etmeye çalışıp, stadın dolması için ugraşıyoruz. Kadro kalitesine ve derinliğine baktığımızda Göztepe bir tık bizden iyi duruyor.Bu dezavantajı ise taraftar ile kapatmayı istiyoruz. Ama bilinir ki gerçek hırs ve  inancın yenemeyeceği takım yoktur. Arkasına taraftarını almış bir Bursaspor'un bileği öyle kolay bükülmüyor. Gol atma sorunumuzun olduğu sezonda, gole ihtiyacımızın en çok olduğu maçlardan biri bu maç.

Taraftarın kimliği çok önemli o gün. Olası top kayıplarında, yapılmayacak hatalar olduğunda kendi oyuncumuza sabretmeliyiz. 90 dakika her türlü hatanın telafi edilebileceği uzun bir süre; sabırla desteğe devam etmeli ve  agresif tribun olmalıyız. Beste söylemek elbette güzel ama bu maçta rakibin oyununu bozacak ıslık ve uğultulara daha çok ihtiyacımız var gibi.

Son haftaya hangi hesaplarla gireceğiz bilmek çok zor. Ya tamam ya devam maçında aklımız başımızda olmalı. Futbolcular bu duruma kendi hataları ile geldiler ve  şimdi tüm hataların telafi edilmesi gereken günler geldi. Onlar için de zor.

İş işten geçti ama ne kadar kızsak da 90 dakika boyunca onların en büyük destekçisi biz olmalıyız.

Borç yükümüz bu denli çok olmasa, düşmekten o kadar da çekinmeyeceğim. Bunca borçla alt ligte de tutunmak çok zor. Olası transfer  yasakları ve oyuncu sıkıntıları ile beraber balimiz harap olur.

Futbolcularımızın ne yapıp edip maçı alması gerekiyor.Göztepe için de durum farklı değil. Onlar da "ölümüne" oynayacaklardır.

Rabbim bizi muzaffer eylesin...

Saygılarımla...