Zor bir virajı geride bırakan Bursaspor, Erzurum deplasmanından puansız döndü ama ileriye dönük hedefinden herhangi bir şaşma olmadı.

Puan durumu ne olursa olsun, bu ligte en büyük şampiyonluk adayı BURSASPOR'dur.

Yine de kalan maçlara yönelik genel bir rehaveti gözlemlediğime inandım ve sosyal medyada #OdaklanBursa etiketi açarak,bu rehavete dikkat çekmek istedim.

Takipçi sayısı düşük biri olduğum için genel anlamda bir yayılma beklemedim ancak kendi çevremdekilere ulaşmak beni tatmin edecekti.

Fakat görünen o ki benim gözlemime katılan ve kalan maçlara ciddiyetle bakılmasını isteyen kitle tahminimden fazlaymış.Bu sevindirici durum, etiketi Bursa gündeminde üst sıralara taşıdı.

Herkes, hem takıma olan inancını dile getirdi hem de odaklanmak konusunda uyarılarını yaptı.

Futbol öyle bir oyun ki azımsanmayacak sayıda beklenmedik mağlubiyet hikayeleri karşımıza çıkarır.

Geçen yıl düşme potasındaki rakipleri bir bir yenecektik hani,ölecektik gerekirse ama düşmeyecektik? Alt sıralardaki Giresun ve son sıradaki Eskişehir ve nice örneklerle dolu bir futbol hatırası var yakın tarihli önümüzde.

Ve bu lig öyle bir lig ki her maçın kendine has bir hikayesi var. İyi motive olunca,ligin liderini de yenebiliyorsun, olmayınca sonuncusuna yeniliyorsun.

Demek ki daha çok maç var,deyip asla rahatlamamalıyız.

Ayrıca rakiplerin adına bakıp küçümsemek, kibirli olmak bize hiç yakışmıyor.

Elbette biz Bursaspor'uz. Şampiyon olmuş bir takımız.Camiasıyla,taraftarıyla,mazisiyle büyük bir gücüz AMA sahada oynanan oyunun adı FUTBOL!

Bu ligteki her takım bize karşı ekstra bir hazırlıkla ve motivasyonla geliyor.Bursaspor'la oynayacak olmak onları heyecandan öldürüyor. Hırs yapıyorlar, piyasalarını arttırmak,kendilerini göstermek için bir fırsat olarak görüyor hocasından oyuncusuna.Bu da doğal bir durum. İşte biz de bu durumda onlara korktuklarını yaşatmalıyız.

Her maça son maç ciddiyeti ile yaklaşmalıyız.

İbrahim Hoca yeni bir seri başlatmak istiyoruz dedi ama ven doğru bulmadım. Tek maç var önümüzde ve yenersek lige çıkacağız,ölüm kalım maçı, diyerek nokta atışı hazırbulunmak gerekiyor bence. Elbette uzun vadede planlama yapılacak ama motivasyon için maç maç hazırlanmak bence daha doğru.

Kendine "büyük" diyen bir İzmir temsilcisi geliyor. Saygı duymak lazım. Uzun bir tarihi var, başarıları var; 2003'ten beri de Süper Lig'e çıkamadılar. Bize karşı husumet besliyorlar ama biz bu seneye kadar unutmuştuk onları.Şahsen bende gram husumet kalmadı. Başlarında da eski hoca Yalçın Koşukavak olacak. Kendince bir sürü oyun planı hazırlamıştır. Ama A.Demir maçında olduğu gibi rakibe presi güzel yaparsak pozisyon bile bulamazlar onlar da.

Bana kalırsa tribün olarak odaklandık biz. Maç günü ve saati ne olursa olsun stat dolabildiğince dolacaktır.

Artık bize iyi hazırlanmış bir Bursaspor ve 90 dakika sonunda da 3 puan gerekiyor.

Hadi hayırlısı bakalım...

Saygılarımla...