KAAN VARDAR | BURSASPORX

Otomotiv sektörünün en büyük hammaddelerinden birisinin motor yağları olduğunu kaydeden Tomurcuk Oto Genel Müdürü Yasin Tomurcuk,  Motul’un da kendini dünya çapında ispatladığını vurgularken, “ Bu konuda markamızın bilinirliğini artırmak, sektörün önde gelenleriyle bir arada olmak amacıyla bir organizasyon düzenledik” diye konuştu.

VOLKAN IŞIK DUAYEN

Volkan Işık’ın bir duayen olduğunu vurgulayan Tomurcuk, “ Ben de ralli yapıyorum. Kendisi de her zaman kapısını çaldığımızda bize yardım ediyor. Burada da hem motor severlerle sohbet ediyor hem de sektörün geleceğine dair durum değerlendirmeleri gerçekleştiriyoruz” dedi.

OKUL YETERLİ DEĞİL

Türkiye’de motor sporlarına olması gereken ilginin gösterilmediğini savunan Yasin Tomurcuk, “ Çok az sayıda pistimiz var. İnsanların çoğu ve aileler bu spordan korkuyor. Biz birçok sivil toplum örgütü ziyaretinde, gittiğimiz seminerlerde veya katıldığımız organizasyonlarda bu sporun ufak yaşlara inmesini istedik. Ne kadar çok insanı bu sporun içine katarsak, bu kadar kazalar olmaz. İnsanlar yollarda kendilerini tatmin etmez ve başkalarının canlarına zarar vermez. Maalesef ülkemizde olması gereken destek verilmiyor. Dünyadaki en pahalı spor bu. Gençler motor yarışlarına nereden başlayacaklarını bilmiyor. Yeteri kadar okul veya pist yok. Arkadaşı eşi dostu varsa bu sporun içerisine hasbelkader girebiliyor. Karting, ralli, tırmanma, ralli kros, bisiklet ve motosiklet her anlamda motor sporlarını bilinçli hale getirip, kolaylaştırmamız gerekiyor. Bunun için de okul ve pistlerin yapılması gerekiyor” dedi.

CO-PİLOTLUK DAHA ZOR

Motor sporlarının temelinde tutkunun olduğunu kaydeden Yasin Tomurcuk, “Bu spora bulaştınız mı bir daha kurtulamazsınız. Otomobilin her alanında tutku var. Bizler Bursa gibi Detroit’te yaşıyoruz. Tutkunuz varsa otomotiv dünyasının her alanında başarılı olabilirsiniz. Pilotluk da co-pilotluk da yaptım. Bence co-pilotluk çok zor. Çünkü orada tüm pilotun, otomobilin ve yarışın tüm sorumluluğu size ait. Bir gaz pedalı görevi üstleniyorsunuz. Pilotun hızlanıp yavaşlaması size ait. Sizin orada okuyacağınız bir yanlış karakter, uçak kazasına benzer olumsuz kazalara sebebiyet verebilir. O yüzden çok büyük sorumluluk duygusu gerektiriyor. Pilotluk kadar keyifli değil” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi