Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, geleceğin emanetçisi olan çocukları spora teşvik etmek ve sağlıklı bireyler yetişmesine olanak sunmak için spor etkinliklerine büyük önem verdiklerini söyledi. Özel Eğitim Okulları arasında yapılan maçlarda dereceye giren takımlara kupa ve madalyalarının verdiği etkinlikte ayrıca 35 bin adet satranç takımı dağıtıldı.

Bursa’da yatırımlarıyla kente değer katan Büyükşehir Belediyesi, ‘Spor Kenti Bursa’ hedefiyle kentin tüm ilçelerinde çocuklarla gençlerin sosyal ve sportif gelişimlerini destekleyen faaliyetleri bir bir hayata geçiriyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Büyükşehir Okul Spor Etkinlikleri’ kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığıyla, Büyükşehir Belediyespor Kulübü koordinasyonunda organize edilen ‘Büyükşehir Fiziksel Etkinlik ve Oyun Günleri’, 17 ilçede yapılan çekişeli müsabakaların ardından sona erdi. Nilüfer Spor Salonu’nda yapılan okul sporları etkinliği kapanış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin yanı sına İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin ile çok sayıda öğrenci ve öğretmen katıldı.

“Gençlerimiz geleceğimizdir”
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, programın açılışında yaptığı konuşmada, öğrencileri spora teşvik etmek adına çalışmalar yaptıklarını söyledi. Bursa’nın spor kenti kimliğiyle de öne çıkmasını hedefleyen faaliyetlerin tüm ilçelere ulaştığını belirten Başkan Altepe, “Gençlerle cıvıl cıvıl spor ortamında buluştuğumuz fiziksel etkinlik ve spor şenlikleri, 17 ilçemizde toplam 220 bin çocuğumuzu sporla buluşturdu. Gençlerin ve çocukların en güzel şekilde eğitim almaları ve sağlıklı nesillerin yetişmesi için her türlü fedakârlığı yapıyoruz. Geleceğimizin emanetçisi olan gençlerimizin spor disipliniyle yetişmeleri yapılan yatırımları daha da önemli kılıyor. Yapacak çok işimiz var. Hedefimiz, daha sağlıklı, vizyon sahibi, idealist bir nesil yetiştirmektir” dedi.

Güçlü gençlik güçlü Türkiye
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin ise, özellikle spor yatırımları anlamında Bursa’nın çok şanslı bir kent olduğunu kaydetti. Bundan 20 – 25 yıl önce Bursa’da sadece iki tane yüzme havuzu olduğunu dile getiren Şahin, “Biri Gençlik Spor’un Atatürk Yüzme havuzu, diğeri de özel bir okulun havuzuydu. Bugün baktığımızda hemen her mahallede spor salonu var. Yine sadece 13 okumuzda spor salonu varken, bugün Büyükşehir Belediyemizin destekleriyle 40’a yakın okulumuzda spor salonu var. Yine sporcu kamp eğitim merkezi, Şahin Başol, Fethiye, Atıcılar gibi yüzlerce tesis Büyükşehir Belediyemiz tarafından gençliğimizin hizmetine sunuluyor. Sporla daha güçlü bir gençlik ve daha güçlü bir Türkiye hedefliyoruz” diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya da sporla dolu dolu bir eğitim döneminin sonuna gelindiğini hatırlatarak, okullara verdiği destekler nedeniyle Başkan Altepe’ye teşekkür etti, üniversite sınavına girecek öğrencilere re başarılar diledi.
Konuşmaların ardından da spor müsabakaları başladı. Yarışmacılar, salonu dolduran arkadaşlarının tezahüratları eşliğinde birincilik için yarıştı. Alaattinbey Özel Eğitim Merkezi öğrencilerinin kurdele gösterisi ile Mehmet Torun Özel Eğitim Merkezi öğrencilerinin halk oyunları gösterisi büyük bir beğeniyle izlendi.
Etkinlikte, profesyonel sporculardan oluşan Büyükşehir Action Team’in paten ve bisiklet gösterisi ise nefes kesti. Başkan Altepe ve protokol üyeleri, daha sonra yarışmalarda dereceye giren öğrencilere kupa ve madalyalarını verdi. Ayrıca toplam 35 bin adet satranç takımı ile spor malzemeleri de okullara dağıtıldı.
Editör: Haber Merkezi