1.Amatör Küme ekiplerinden Yavuzselimspor’da, başkanlık görevine 3 yıllık aranın ardından Orhan Sarsıcı yeniden başkanlığa seçildi. Sarı-Siyahlı yönetim kurulu ilk toplantısının ardından ise önceki akşam amatör futbol camiasıyla Köfteci Fahrettin’deki iftar yemeğinde bir araya geldi. Geceye Bursa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Osman Kılıç, İnegöl temsilcilerinden Kafkasspor, Karadeniz Güvenspor, Doğugücüspor, Duaçınarıspor, Hacivatspor, Yiğitlerspor başkanları ile birlikte Yavuzselimspor yönetim kurulu üyeleri ve teknik heyet katıldı.

Yavuzselimspor Kulübü'nün kurucu üyelerinden olduğunu hatırlatan Başkan Orhan Sarsıcı, Kulübün Yavuz Selim Mahallesi adına birleştirici bir güç olduğuna belirterek, “Gençlerimizin daha sağlıklı bir geleceği kendilerine hazırlamalarının yolu, bir nevi sosyal ve sportif faaliyetlerden geçiyor.

Bu açıdan Yavuzselimspor Kulübü, bölgemiz adına ortak bir değerdir. Burada gençlerimiz vakitlerini spor yaparak geçirirken aynı zamanda kötü alışkanlıklardan da uzaklaşıyor. O sebeple, kulübe gereken önem verillmelidir" dedi. Kulüp olarak maddi açıdan zor bir durumda olduklarını ifade eden Sarsıcı, Yıldırım Belediyesi Başkanı İsmail Hakkı Edebali'ye seslenerek, kulübün borçlarının silinmesi ve kendilerine destek çıkılmasını istedi.

Başkan Sarsıcı, “Kulübümüzün içerisinde bulunduğu zor şartlardan ötürü icra tehlikesiyle karşılaştık. Önceliğimiz bu icraların kaldırılması ve akabinde tesislerimizle ilgili Yıldırım Belediyesi ile sözleşme imzalamak. Tesislerimizde su bulunmuyor, oyuncularımızı antrenmandan sonra terli terli eve göndermek içimizi burkuyor. Bir an önce sözleşme sorunun halledilerek, tesislerimize su bağlatmamız gerekiyor" diye konuştu. Sayın Başkan Edebali'nin bu noktada ben yanlış bilgilendirildiğini düşünüyorum. Yavuzselimspor Kulübü'nün zor şartlarda ayakta durduğunu gördüğü takdirde, umuyorum ki Sayın Başkanım da bizlere el uzatacaktır” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin kendilerine büyük destek verdiğini ve tesislerin onarımı noktasında büyük katkısı olduğunu dile getiren Sarsıcı, “Sayın Başkan Altepe'ye bir kez daha teşekkür ediyorum. Onun çalışmaları sayesinde, tesislerimiz daha iyi bir görünümde yer alıyor. Ayrıca kulübe destek veren ANASİAD'a da ayrıca teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.Önümüzdeki sezonun planlamasını da yaptıklarını ifade eden Sarsıcı, “İlk hedefimiz Süper Amatör Lige yükselmek. Daha sonrasında ise asıl hedefimiz Bölgesel Amatör Ligde boy gösterebilmek.

Bunun dışında gençlerimizin kalıcı bir şekilde spor yapmasını sağlamak istiyor, bunun için bütün gücümüzle çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Gençlerimiz, hepimizin genci ve bu çocukları sahiplenmemiz gerekiyor. Bugün baktığınızda Yavuzselimspor Kulübü'nden yetişmiş 8 oyuncunun profesyonel liglerde oynadığını görüyoruz. Neden bu rakam daha artmasın? Yavuzselimspor, yeniden eski gücüne kavuşacak ve alt yapısıyla Bursa futboluna damga vurmaya devam edecektir” dedi. Orhan Sarsıcı başkanlığındaki yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu: Başkan Yardımcısı Ümit Tok, Genel Sekreter Naci Suavi Özmen, üyeler Barış Serbes, Fırat Özdemir, Süleyman Yüksel, Yetkin Yaman, Seyhan Güner, Ömer Sezer, Serkan Buldu ve Sadi Söylemez.
Editör: Haber Merkezi