Bursa’nın kadın voleybolunda ekol olan takımı Bursa Büyükşehir Belediyespor, Minik Kızlarda, Altyapılarda Türkiye’nin “altın” isimleri olmayı başardı. Gruplardan tutunda, finallere kadar büyük çekişmeye sahne olan maçlarda tüm rakiplerini yenerken, gelecekte, Türkiye’nin en iyileri arasında yer alacaklarını da göstermiş oldu.

Tam üç yıldır verilen emeğin karşılığını şampiyonlukla alınması camiada büyük sevince neden oldu. Bursa Büyükşehir Belediyespor Koordinatörü Nizamettin Çakır, “Bu şampiyonluk kulübümüz için çok önemli bir başarıdır. Bilindiği gibi bu sezon alt yapımızda bir değişime gitmiştik. İlk yalımızda  başarılı olmak önemliydi. Emeği geçen herkesi ,sporcularımızı, onların velilerini tek tek kutluyorum” dedi. Başantrenör Hasan Kurter ise, “Zorlu maçla oynadık. Ancak oyuncularımız oyun disiplininden tkopmadan mücadele ettiler. Sonuçta hak ettikleri şampiyonluğu kazandılar” şeklinde konuştu.

Sabri Can, ” Bu Festival Voleybol’da 4 katogoride yer alan tek kulüp bizler olduk”
Kulübün idari menajeri Sabri Can,dört ayrı kategoride yapılan şampiyonalarla ilgili olarak şu değerlendirmeyi yaptı: “Bir ay boyunca Voleybol Federasyonu İzmir’de gerçekten çok güzel bir organizasyon gerçekleştirdi. Burada dört ayrı kategoride dört takımla katıldık. Bu A takımımızın kazanacağı puan için önemliydi. Türkiye şampiyonasında dört takımla katılabilen ender kulüplerden biriyiz. Başarılı olup, şampiyonluğu getirdiğimiz için seviçliyiz. Başkanımız Recep Altepe, Başkan Vekilimiz İlhan Satık, kulüp yöneticilerimize verdikleri destek nedeniyle teşekkür ediyoruz.”
 
Ersin Yılmaz, Geleceğin Voleybol takımını hazırlıyoruz.”
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin en küçük yaş grubunda kazandığı Türkiye Şampiyonluğu büyük sevince neden oldu. Yeşil beyazlı kulübün Voleybol Şubesi Koordinatörü Ersin Yılmaz, 11-12 yaşındaki minik voleybolcularının inanılmaz bir işe imza attıklarını belirtti.

Yılmaz, “Finallerde 32 takım mücadele etti. Kulübümüz hiç yenilgi almadan şampiyon oldu. Kulüp olarak Türkiye liglerinde istikrarla oynayıp, son 5 yıldır ülkemizi Avrupa Kupaları’nda başarıyla temsil ediyoruz. Kubülümüzün geleceği için alt yapımıza da önem veriyoruz. Önümüzdeki yıllarda, alt yapımızdan gelen Bursalı çocuklarımızda ligde ve Avrupa’da istikrarı sürdürüp lig ve Avrupa şampiyonluklarını Bursalı voleybolcularla yaşamak istiyoruz” diye konuştu.
Yılmaz, kulüp olarak alt yapıya önem vermeye devam edeceklerine dikkat çekerek açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Zorlu bir maratonu mutlu bitirdik. Öncelikle emeği geçen hocalarımızı, ailelerine teşekkür ediyorum. Burada bizim hedefimiz, bu oyuncuları bir an önce A takım seviyesine çıkartmak olacaktır. Onlarla birlikte, dünyanın en zor ligi olan Türkiye’de oynamalarını sağlamak istiyoruz. Bu çocuklar, Bursa voleybolunun geleceğinin garantisi olacaktır. Bizlere her konuda destek veren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye, kulüp yöneticilerine teşekkür ediyoruz” dedi.
Editör: Haber Merkezi