Karate Federasyonunun faaliyet programında yer alan ve Düzce Valiliği ve Belediyesi ile Gençlik Betgaranti Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından desteklenen, Kalıcı Konutlar Spor Salonu'nda 3 gün süren şampiyonada, 40 ilden 221 kulübün bin 294 sporcusu, ümit, genç ve büyükler kategorisinde mücadele etti.

Şampiyona kupa ve madalya töreniyle sona erdi. Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çok güzel ve çekişmeli müsabakaların olduğunu belirterek, "Bu da aslında Türk karatesinin gelecekte emin ellerde olduğunu gösteren bir veri oldu. Sporcularımız, hem centilmence hem de zorlu müsabakalarla ve sürpriz sonuçlarla geleceği görmemiz açısından bizi mutlu etti. Ümit ve genç kategorilerinin geleceğe yönelik olarak birbirinde zorlu müsabakalar yapması bizim için büyük sevinç oldu. " diye konuştu.

Tüm illerde temsilciliklerin olduğunu anlatan Delihasan, "Türkiye şampiyonamız da yıldızlarda özellikle Muş'tan, Van'dan ve Diyarbakır'dan şampiyonlar çıkmaya başladı.  Türkiye'nin her yerinden artık şampiyonlarımız var, milli takıma giren sporcularımız var. Bu başarının da temelinde çalışmak yatmakta." dedi.

Delihasan, dünyanın en iyi karate ülkelerinden birinin Türkiye olduğunu belirtti. Bugün yapılan Ümit Genç Erkek Takım Kumite karşılaşmalarında dereceye giren takımlar ise şöyle:
1-  Söğütlü Spor Kulübü (Sakarya)
2-  Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü (Bursa)
3- İstanbul Büyükşehir Belediye Spor Kulübü (İstanbul)
3- Doğukan Karate İhtisas Spor Kulübü (Ankara)
Editör: Haber Merkezi