Harita yardımı ile yön bulmayı içeren, zamana karşı yapılan bir spor olan, farklı arazi koşullarında yapıla bilse de, genellikle ormanlık arazide yapılması tercih edilen oryantiring(yön bulma) sporu Dostum bünyesinde her geçen gün popülaritesini artırarak sporcu kitlesini genişletiyor. Ulusal ve uluslararası birçok organizasyona katılan Dostum Oryantiring sporcuları göstermiş oldukları başarılar ile göz dolduruyor.

Son olarak Samsun’da düzenlenen Türkiye Oryantiring Şampiyonası 1.Kademe Yarışlarına katılan Dostum Oryantiring sporcularından Rabianur Artun uzun mesafe yarışında Türkiye 1.si, Hilal Oruç Türkiye 4.sü, orta mesafe yarışında sporcularımızdan Rabianur Artun Türkiye 2.si, Hilal Oruç ise Türkiye 3.sü olmayı başardı.

DOSTUM SPORCULARI ÖNEMLİ BAŞARILARA İMZA ATIYOR
Dostum Oryantiring sporcularının elde etmiş olduğu başarılar hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Bildiğiniz üzere belediyemiz tarafından hayata geçirilen ve doğa tutkunlarının çekim merkezi haline gelen Doğa Sporları ve Turizm Merkezi(DOSTUM) gün geçtikçe kendinden daha fazla söz ettiriyor. Dostum, İnegöl’ün doğal güzelliklerinin tanıtımına katkı yaparken, bünyesindeki sporcuların katıldıkları yarışmalarda İnegöl’ü en iyi şekilde temsil etmeleri ve yarışmalardan başarı ile dönmeleri İnegöl’ü bir spor şehri kimliğine bürüyor. Kar topu misali her geçen gün büyüyen ve farkındalık ortaya koyan etkinliklere bir bir imza atan Dostum Merkezi, bünyesindeki sporcular ile önemli başarılara imza atıyor” şeklinde konuştu.

ORYANTİRİNG BİZLERİ DOĞA İLE BÜTÜNLEŞTİRİYOR
Doğal yaşamı bir adrenaline dönüştürme adına Dostum bünyesinde çalışmalarına devam eden Oryantiring branşının İnegöllü çocuklarımız ve gençlerimiz arasında hızla yayıldığını belirten Aktaş, “Oryantiring (Koşarak Yürüyerek Hedef Bulma); her türlü arazide yapılabilen, katılımcıların kontrol noktalarını harita ve pusula yardımı ile en kısa zamanda ziyaret etmeye çalıştığı bir doğa sporu. Koşarken düşünebilmek, kaybolmadan ilerlemek, araziyi iyi okuyabilmeyi, haritayı üç boyutlu düşünmeyi gerektiriyor. Ve bütün bunları kalbiniz hızlıyken yapacaksınız. Boşuna demiyorlar ‘Oryantiring koşarken satranç oynamaktır’ diye. Bir doğa sporu olarak yediden yetmişe kadar her kesime hitap eden Oryantiring ayrıca bütün ailenin birlikte yapabileceği bir aile sporu. Doğa ile bütünleşmeyi amaçlayan Oryantiring sporu kentsel yaşamdan sıyrılarak doğanın güzelliklerine yelken açmak için büyük bir fırsat bizler için.”

ORYANTİRİNG FARKINI GÖSTERİYOR
Her yaş kategorisinden sporcuların uğraş verdiği Oryantiring branşı, Dostum bünyesinde kısa bir süre önce faaliyetlerine başlasa da, bu sporu sevme ve sevdirme adına önemli bir aşama kaydetmeyi başardıklarını söyleyen Aktaş, “Özellikle antrenörümüz Tarık Şeker hocamızın bu konudaki azim ve gayreti bizler için çok önemli. Hem İnegöl’de düzenlemiş olduğumuz ulusal düzeydeki yarışlar, hem de ülkemizin farklı yerlerinde düzenlenen organizasyonlara katılım gösterilerek önemli başarılara imza atmamız bizlerin iyi yolda olduğunu gösteriyor” dedi.

ORYANTİRİNG TAKIMI GÖZ DOLDURUYOR
Türkiye Oryantiring Federasyonu tarafından 14-15 Ekim tarihleri arasında Samsun’da düzenlenen Türkiye Oryantiring Şampiyonası 1.Kademe yarışlarında önemli başarılara imza attıklarını ifade eden Aktaş, “Zorlu doğa şartları ile mücadele eden sporcu kardeşlerimizden Rabianur Artun ve Hilal Oruç güçlü rakiplerini geride bırakarak podyuma çıkmayı başardılar. Sporcularımızdan Rabianur Artun uzun mesafe yarışında Türkiye 1.si, Hilal Oruç Türkiye 4.sü, orta mesafe yarışında sporcularımızdan Rabianur Artun Türkiye 2.si, Hilal Oruç ise Türkiye 3.sü olmayı başardı.”

Aktaş son olarak, “Türkiye Şampiyonası 1. Kademe yarışlarında elde etmiş oldukları başarılardan dolayı sporcu kardeşlerimi yürekten kutlar, nice başarılı sonuçlara ulaşmaları temennisiyle, doğa ile bütünleşme adına tüm adrenalin tutkunlarını Dostuma beklediğimizi buradan bir kez daha ifade ediyorum” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi