İçinde bulunduğumuz durumdan dolayı halâ tedirgin taraftarımız çoğunlukta. Kayseri maçından alınan 3 puan herkesi rahatlattı ama hala önümüze rahat baktığımızı söylemek zor.

Geride bıraktığımız 24 haftada sadece 5 galibiyeti olan bir takıma gideceğiz. Tabi düşme hattı içinde oldukları için kendi evlerinde bizi yenmek için elinden geleni yapacak olan bir takım bekliyor bizi. Bizim buna göre bir mantalite ile çıkmamız gerektiğini söyleyenlere katılmıyorum ben. Biz Bursaspor olduğumuzu hatırlamalı ve her maça kendi oyunumuzu ortaya koyup kazanmak için çıkmalıyız. Beraberliğe razı bir Bursaspor izlemeyi hiç istemiyorum.

Bu hafta puan sıralamasında bizden altta olan takımların da zor maçları var.

Cuma akşamı Alanya, Başakşehir'le mücadele edecek ve bir süpriz olmazsa 3 puan alması zor.

Antalya ise dost takım Göztepe ile karşılaşacak. Ben bu maçtan da dostumuzun puan ya da puanlar alacağını düşünüyorum.

Devre arasının transfer şovmeni Konyaspor'un, Galatasaray karşısında puan çıkarması zor.

Gençlerbirliği, Beşiktaş maçından zor çıkar.Malum Ümit Özat ile Şenol Güneş'in arası fena bozuk ve Şenol Hoca mutlaka Ümit Hoca'yı eli boş gönderecektir.

Kasımpaşa ise Sivas ile karşılaşacak. En fazla bir puan çıkarabilir şansları yanlarındaysa.

Özetle bu hafta, alttaki rakiplerin maç programından dolayı daha da önemli bir hafta oldu. Alınacak bir üç puan ile öyle rahat bir pozisyona geçeriz ki bu hem camiayı, hem taraftarı hem de oyuncuları rahatlatır, çıkılacak diğer maçlarda daha da iyi sonuçlar alabiliriz. Bu virajı sağlam dönebilirsek önümüzdeki düzlükte biraz gaza basabiliriz.

Biraz iddia kuponu hazırlamak gibi oldu ama sakın bana güvenip de kupon yapmayın. Oynamam, oynamasını da bilmem.Benden uyarması...

Osmanlıspor 6 kez de berabere kalmış. Bizim de beraberlik sayımız aynı. Galibiyet sayımız 8 ve bunun biri de 16 Ekim'de evimizde oynadığımız 3-1'lik Osmanlıspor galibiyeti. İnşallah istatistiklere 9. galibiyetimiz girer.

Biraz da yazının sonuna Mayıs kongresi ekleyelim...

Kongre sürecinde umarım tüm adaylar bir birine saygılı davranır. Umarım tüm aday tutanlar da öyle davranır. Diğerinin kötülendiği konuşmalardan ziyade proje konuşmaları dinleyebiliriz umarım. Herkesin demokratik biçimde kendini ifade edebildiği bir kongre sürecinde oy kullanacak tüm üyeler inşallah Bursaspor için en iyisine karar verirler.

Benim bir adayım yok. Mevcut yönetimin bu seçimle gidip gitmeyeceğini de tam kestiremiyorum. Gerçekten rüzgarı arkasına alan, lobisi ve gücü apaçık ortada olan bir aday çıkmazsa, Ali Ay bu durumda tekrar seçilirse de şaşırmam. Hele aday sayısı olması gerekenden fazla olursa oylar zaten bölüneceği için kazanan aday çoğunlukla değil, çoklukla kazanmış olacak ve karşı muhalefeti kalabalık olacak. Umarım Ali Ay ya da başka biri, kim olursa olsun Bursaspor için hayırlısı olur. Ali Ay'ın geride bıraktığı dönem pek iç açıcı değil, onun için zor bir seçim olacak. Ben Bursaspor için dua edeceğim o kadar...

Saygılarımla...