Organizasyona TSYD Bursa Şubesi Başkanı Mehmet Ali Ekmekçi ev sahipliği yaparken, Best Young Players projesinin sahibi Mustafa Gönden ve ekip üyeleri, projenin detaylarını açıkladı.

Mustafa Gönden, yaptığı açıklamada futbol yeteneklerine güvenen, ancak henüz kendini gösterme fırsatı bulamamış olan 2000 ila 2007 arası doğumlu sporcuların “Profesyonel Scoutlar” önünde, Antalya’ta iki ayrı kampta, 3’er gün boyunca gözleneceğini belirtti.

Buna göre; 18-19-20 Mayıs tarihlerinde 2004-05-06-2007 doğumlu sporcular, ardından 20-21-22 Mayıs tarihlerinde ise 2000-01-02-2003 arası doğumlu sporcuların katılabileceği kamp Antalya’da gerçekleştirilecek. bestyoungplayerscom internet sitesi üzerinden kayıt formunu doldururak ön başvuru alacaklarını belirten Gönden, kontenjan kısıtlı olduğu için kayıt formunu dolduran sporcu gençlere anında geri dönüş yaparak diğer detaylar hakkındaki bilgilendirmeleri bire bir gerçekleştireceklerini söyledi.

ÜNLÜ İSİMLER SEMİNER VERECEK

3 gün boyunca sadece saha içi organizasyonlarının olmayacağını belirten Mustafa Gönden, “Katılımcılarımız her günün akşamında alanlarında uzman spor adamları tarafından düzenlenecek seminerlere katılacaklar. Teknik Direktörler Yılmaz Vural, Yalçın Koşukavak, Murat Sözkesen, Sporkolog Okan Aras, Scout Tarkan Batgün, medyanın tanınmış isimleri Yetkin Etkin ve Sabri Ugan kampımızda yer alacaklar. Yerli ve yabancı profesyonel spor kulüplerinin scoutları da kampımızda yer alacak” diye konuştu.

ÖNEMLİ SCOUTLAR GELECEK

Avrupa ve Güney Amerika’dan kulüpler ile yazışmaların devam ettiğini belirten Gönden, “Çok sayıda scoutu kampımızda ağırlayacağız. Şu ana kadar 10 kadar profesyonel kulüple irtibata geçtik. Türk kulüplerimiz ile yazışmalarımız başladı. Önemli sayıda gözlemcinin kampımızda yer alacağını düşünüyoruz” dedi. Daha çok amatör sporcuların kampa ilgi göstereceğini düşündüklerini belirten Bursaspor eski Kaptanı Mustafa Gönden, sözlerini şöyle tamamladı: “Herhangi bir kısıtlamamız yok. Profesyonel olmuş, ancak daha sonra kendisine kulüp bulamamış gençler de kampımıza katılabilirler.”

Editör: Haber Merkezi