Yok denilecek kadar az galibiyetlerimizi de hep ite kaka, kalp krizleri eşliğinde aldık 9 aydır. Her şeyden önce 3-0 harika bir skor, inşallah devamı da gelecek.

En az skor kadar değerli birkaç nokta var, kısaca değinmek istiyorum. En başından beri söylüyorum, hemen her hafta hocamız için ‘’bizim en büyük şansımız’’ hatta ‘’eğer bu adamı üzersek Allah bizim belamızı versin’’ gibi cümlelerim olmuştu.

Yalnızca dün alınan skorla alakalı değil yani şu an söyleyeceklerim. Müthiş bir adam Paul Le Guen.!

Hani bizde bir laf vardır, ‘’enkaz devraldı’’ deriz.

Ne enkazı?

Hoca takımın başına geçtiğinde enkazı yağmalamaya başlamışlardı.!İş bilmez bir yönetim koskoca Bursaspor’u bitme noktasına  getirmişti. O bitik halde bile saçma sapan adamlara saçma sapan paralar kaptırıp işi daha da içinden çıkılmaz bir hale getirecektiler, ramak kalmıştı.

Neyse ki yönetim bin yanlışın içinde 1 doğru yaparak tüm vaziyeti kurtardı. Cehennemlik bir adamın son anda ettiği tövbe ile cennetlik olması gibi bir şey bizim durumumuz.

Hoca geldi ve ilk olarak yönetimin iş bilmezliğini fark etti. Haddini de aşmadan tüm transferlere müdahale etti, kibarca sazı eline aldı. O gelene kadar irtibatta olduğumuz tüm transfer listesi bir kalemde çöpe atıldı.

Hatırlayın ilk geldiğindeki röportajını. ‘’Ben hayal satmayı sevmem, gerçekçi biriyim’’ demişti.

Aynen de öyle oldu.!

Can havli ile son bir gayret taraftara hayal satmaya çalışan, Sırf taraftarın gönlünü kazanmak adına sözde yıldız transferi yapmaya çalışan yönetime ‘’o işler öyle olmaz abiler’’ demeyi bildi.

Aziz yıldırım kafası o, pratikte bir işe yaramadığını senelerdir hep beraber görüyoruz. Taraftarın gazını alırsın ama takım iş yapmamaya devam eder. İlk zamanlar nispeten daha kaliteli topçular istedi Hoca.

Kimine paramız yetmedi, kimi de bizi tercih etmedi. Öyle tahmin ediyorum ki işin içine girdikçe durumun vahametini iyice gören Paul Hoca, çıtayı epey aşağı çekerek ucuz ama karakterli oyuncuları birer birer takıma kattı.

Eğer işler istediğimiz gibi giderse seneye ilk 4’e oynayan bir takım olacağımızdan şüpheniz olmasın. Bu sene önümüzdeki güzel günlerin temelini atacağımız bir sene olacak inşallah. Hocamıza sıkı sıkı sarılalım. Hepsini boşverin, o çok güzel bir insan.!

Maça dönecek olursak;

Delarge’nin 3 te 3 yapması ve sağ kanattan sürekli zorlaması..

Ekoko’nun ilk defa 11 çıktığı bir maçta 1 asist ve çok güzel işler yapması..

Harun’un muhteşem performansına devam etmesi ve hatta üstüne koyması,.

Batalla’nın yeniden yüzünün gülmesi, takımla oynamaktan keyif alması, gol atması..

Stancu’nun gol orucunu bozmuş olması..

Agu’nun bu takımın vazgeçilmezi olma yolunda emin adımlarla ilerlemesi.. kesinlikle bizim tahmin ettiğimizden çok daha fazlası var bu çocukta ilerleyen günlerde hep beraber şahit olacağız.!

Hatalar yapsa da defansın gol yemeden maçı bitirmiş olması.. İlk lig maçımızdan sonraki yazımda 5. Haftadan sonra bomba gibi olacaklarını söylemiştim, sözümün arkasındayım.!

Yusuf’un tribünler tarafından büyük bir çoşku ile oyuna katılması ve hırslı olması. Genç kardeşimiz Kofi’nin ilk defa şans bulması. Taraftarın maça gelme istikrarını korumuş ve hatta üstüne bi 500 bin kişi daha eklenmiş olması, ayrıca geçtiğimiz haftaya nazaran daha organize ve ateşleyici olması, çok önemli kazanımlar.!

Olumsuz şeylerden çok bahsetmek istemiyorum ama birkaç kelam da olsa eleştirmek gerekiyor. Elbette hocamız en iyisini bilir fakat sanki Aziz’in birkaç hafta kızağa çekilmesi gerekiyor. Takımda gözüme en çok batan o.

Onur sol kanata hareket getirebilir. Aziz’in kötü olduğu bu günlerde denenmeli. Barış ilk 4 hafta harika bir performans sergiledi. Onun mevkisine direkt 11 oynayacak bir transfer yapmaya çalıştılar ancak olmadı.

Sevgili kardeşim Barış, artık yerim garanti diye salma kendini sakın! Ben senden bu akşam öyle bir şey sezdim.! Geldiğin günden beri sergilediğin performansın altına inme asla.! Üstüne koyarak ilerle ve Türkiye’nin en değerli sağ beklerinden biri olarak milli takıma kadar ilerle. Sende o potansiyel var.!

Ben Badu’dan çok umutluydum, hala daha öyleyim. Ancak bir türlü vitesi arttıramıyor nedense. Taraftar gaza geldiğinde iyi oynuyor ancak diğer kısımlarda tutuk.

Kötü oynamıyor fakat iyi olduğunda neler yaptığını bildiğimiz için hep o kıvamı bekliyoruz ister istemez. Bi araştırsınlar bence bu çocuğun genlerinde Türk kodları var J Gaz ile çalışıyor.

İleriye daha fazla destek vermeli, daha çok şut denemeli. Maç esnasında bazen kaçak dövüşüyor.!

Toparlamak gerekirse işler yolunda. Ben kolay kolay içeride maç vereceğimizi düşünmüyorum. Belki birkaç puan kaybımız olur fakat içerdeki maçlardan 40-45 puan çıkartırız gibime geliyor.

Deplamsanlardan da bi 10 puan çıkartabilirsek mükemmel bir sezon geçirmiş sayabiliriz kendimizi. Allah sözümüzden utandırmasın inşallah.

Editör: Haber Merkezi