Bu durum Milli Takım alt yapı antrenörlerininde dikkatininden kaçmadı ve 15 yaşında türkiye U 15 milli takımına davet edildi 2008 yılı Emre için harika bir başlangıç olmuştu milli takım forması giymeye başladı Emrenin başarılı yükselişi milli takımla sınırlı kalmadı ve 2008 yılında henüz 15 yaşında Bursaspor ile profesyonel sözleşme imzaladı.

2012 yılında sona erecek sözleşmesini 3 yıl daha uzattıkları imza töreninde dönemin Bursaspor'un altyapıdan sorumlu yönetim kurulu üyesi Necmettin Kocaman, Özlüce Tesisleri'nde düzenlenen imza töreninde Emre Pehlivan için şu sözleri söylemişti "Emre Pehlivan'ın Bursaspor'un altyapıdan yetiştirdiği önemli ve gelecek vaat eden oyuncularından biri" sözü Emrenin kısa sürede alt yapıdan A Takıma çıkmasının en net anlatımı olmuştu.

Emre Pehlivan ise imza töreninde yaptığı açıklamada şu sözleri söylemişti "Ben Bursaspor'da yetiştim ve buralara kadar geldim. Hiç bir zaman Bursaspor'dan ayrılmayı düşünmedim. Benim için büyük takım Bursaspor ve hayalimdeki takımda Bursaspor. Ben hayallerimin takımında forma giyiyorum. İnşallah Bursaspor'a büyük başarılar kazandıracağız" sözleri bu şehrin çocuğu olan emrenin Bursaspora olan bağlığını Bursaspora olan aşkını ortaya koyuyordu.

Bursasporun alt yapılarda her yaş kategorisinde forma giydi milli takım ile U19 yaş takımına kadar tam 42 defa mili takımlarda forma giydi ve kaptanlık yaptı a takım ile yurt dışı kamplarına katıldı hazırlık maçlarında forma giydi.

2009 yılında 17 yaş milli takımı ile Sakarya'da Fransa ile oynanan özel maçta ayağı kırıldı toparlanma sürecinde futboldan uzak kalsada toparlanmayı başardı ve futbola yeşil sahalara geri döndü. Bursasporun şampiyon olduğu sezon şampiyon kadroda yer almıştı.

2012 yılında Kocaeli Birlik Spora kiralık olaraka verildi milli takımlarda ve Bursaspor forması ile gösterdiği performans türkiye liglerinin dışında bir çok yurt dışı takımınında gündemine girmeyi başarmıştı Bursaspor macerasının sonrasında 2014 yılında geleceğin yıldız adayı Emre Pehlivan'ın Bursaspor ile yolları ayrıldı.

2. lig takımlarından Kızıcahaman (Çubukspor'a) transfer oldu kısa süren Kızılcahamam serüveninden sonra yine Bursaya dönüyordu bu defa forma rengi bordo beyazdı ve İnegölspora transfer oldu ne yazık ki İnegölspor kariyerde kısa sürdü sonrasında PendiK, Ankara Demir spor takımları ile 2 lig de forma giydi son olarak 2016-2017 sezonunda 3 lig ekiplerinden düzce spora tranfer oldu ve sezonu düze sporda bitirdi.

Kariyerinde 42 defa milli takım forması giydi U21 liginde 92 maç , 2 ligde 82 ,3 ligde 32 Türkiye Kupasında 4, ve ayrıca milli takım forması ile avrupa şampiyonası tecrübesi yaşamıştır.
Çok genç yaşta bir çok başarıya ve hedeflere uzanan Emre Pehlivan 2017-2018 sezonu için geçtiğimiz gülerde 2 ligin yeni ekibi Afjet Afson spor ile anlaşmaya vardı 24 yaşındaki Emre Pehlivan inşaallah yeni takımı ile çok daha iyi performas ve çok daha başarılı bir sezon geçirir.

Haber: Fatih Vardar

Editör: Haber Merkezi