13-16 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek genç futbolcu adaylarını yakından ilgilendiren organizasyon olan Best Young Players'ın 4. kamp lansmanı yapıldı. Lansmanda konuşan Bursaspor eski futbolcusu Mustafa Gönden "Best Young Players organizasyonunun oyuncu seçme kampı profesyonel adayı oyuncuları kampta biraraya getirip onları profesyonel scoutlara izlettiğimiz 4 gün süren bir kamp. Bu kampta gelen takımlar izledikleri oyuncular içinden beğendikleri oyuncuları bize iletiyorlar. Biz de bunu oyuncularımıza iletiyoruz ve davet aldıkalrı takımlarla antrenmanlara katılmalarına vesile oluyoruz" dedi.

Şimdiye dek 3 kamp gerçekleştirdiklerini söyleyen Mustafa Gönden, "4. kampımız 13-14-15-16 Kasım tarihlerinde Bursa'da gerçekleştirecek. Bu Kamp bizim için çok önrmli çünkü biz Bursa'dan çıkmış bir organizasyonuz ve sesimizi Türkiye'ye buradan duyurduk" diyerek organizasyon hakkında bilgi verdi:

"Yapmış olduğumuz 3 kampa 200 kadar profesyonel sporcu adayımız katıldı. Bu oyunculardan 46'sının hayatına dokunduk, davet aldıkları takımın antrenmanına gönderdik. 46 oyuncunun 33 tanesi ise profesyonel takımlarla antrenmana davet aldı. 13 tanesi de Bölgesel Amatör Lig ekiplerinden davet aldı. Biz bu projeye başlarken "Kulüpleri çocuklarımızı izlemeye getireceğiz ve onlardan gelen talep  doğrultusunda profesyonelliğe giden yolu kısaltacak bir yol belirleyeceğiz" demiştik.  3 kampta verdiğimiz bu sözleri yerine getirmiş olduk. Yapılan kamplarda çok güzel oyuncu profilleriyle karşılaştık. Best Young Players'a sadece Bursa'dan değil İstanbul, Anakra, Diyarbakır, Adıyaman, İzmir gibi pek çok şehirden oyuncumuz katıldı. Böylece o bölgelerdeki oyuncu yapısını da görmüş olduk. Aynı zamanda kamplarımıza yurtdışından da talep geliyor. Gurbetçi oyuncularımızdan Almanya, Avusturya, Yunanistan, Azerbaycan, Irak, İran'dan gelen profesyonel oyuncu adaylarımız oldu. Bu mozaiğin içinde pek çok oyuncuyla çalışma fırsatı bulduk. "

Bursa'da yapılacak kampın Bursa Birlik Otel'de,antrenman  ve maçların ise Üçevler sahasında, doğal çim sahada yapılacağını söyleyen Mustafa Gönden, "Organizasyonumuz 4 gün sürecek ve 4 saha aktivitemiz ve sahada yaptığımız bir yarışmamız olacak. Dışarıdan gelen sporcu adaylarına Bursa'yı tanıttığımız bir şehir turu yapmayı planlıyoruz. Türkiye'nin yakından tanıdığı medyatik, sportif isimlerle seminerlerimiz olacak. 4 gün sürecek kampımız 13 kasım Pazar günü başlayacak 16 Kasım Perşembe günü sonlanacak. Güzel bir katılım olacağını düşünüyoruz. İzlemeye gelecek olan profesyonel takımlarımız olacak. Buradan bizim ulaşamadığımız ama gelip oyuncuları izlemek isteyen kulüpleri misafir etmek bizim tahahütümüzdür.  Bursa'daki Bölgesel Amatör Lig takımlarımız, 3. Lig takımlarımız ve Bursaspor var.  Onların da buradaki oyuncuları izlemelerini çok arzu ediyorum. Çünkü diğer şehirlerin yanısıra Bursa'dan ciddi bir katılım olacağını görüyorum" dedi.

"Çok geniş bir ekip çalışması yaptık. Ekibimizde yirminin üzerinde spor adamı görev aldı.Hem sahada hem de saha dışında her anlamda bize destek veren isimler, üç kampta da sponsorlarımız oldu" ifadelerini kullanan Best Young Players'ta çok değerli isimlerin profesyonel futbolcu adaylarına seminerler de verildiğini söyleyen Gönden, "Kamplarımızda seminerlerimiz oluyor. Bu seminerlerimize Yılmaz Vural, Uğur Köksal, Bilal Hancı, Ömer Erdoğan, Yalçın Kuşkavak, Metin Tekin, Evren Göz gibi çok önemli isimleri ağırladık. Bu kampımıza da yine çok değerli isimler katılıp Bursa'da çocuklarımızla bir araya gelecekler. Bugüne kadar verdiğimiz sözleri tuttuğumuzu düşünüyoruz. Bundan sonrasının daha güçlü gitmesi için kampı çok önemsiyoruz. Bu kamptaki hem oyuncularımızın, hem de takımlarımızın ilgi göstermesini çok arzu ediyorum. Bu yıl kampımız İbrahim Yazıcı Stadyumu'nda bulunan Bursa Birllik Hotel'de olacak" dedi.

Mustafa Gönden, "Her şehirde, her ilçede, her köyde, her kasabada futbol takımı bulunuyor. Bu takımlarda oynayan binlerce genç oyuncumuz var ve hepsinin bir tek hayali var. Profesyonel tarafa adım atabilmek, kendilerini profesyonel yolculukta doğru kulüplerde sergileyebilmek ve bu işten para kazanmak. Profesyonel takımlar genellikle şehir şampiyonalarını veya şehirlerarası organizasyonları takip edip dereceye girmiş takımları izliyor.Oradan bir oyuncu havuzunu izlemeye alıyorlar." derken organizasyonun ayırt edici yönünü "Bizim kampımızda şöyle bir farklılık var. Şehrinin herhangi bir yerel kulübünde oynayan bir oyuncu futbol hayatına orada devam ediyor. Bu çocuğu gözden kaçırmış olabiliriz. Bizim organizasyonlarımızın en tematik özelliği ulaşılamayan oyuncuları da sahneye çıkartıyor olmamız. Bizim mottomuz 'sahne senin'" şeklinde konuştu.

Katılımcı sporcuların ilk kez tanıdıkları oyuncularla oynadığını ve her maçta oyun kurulumunun değiştirildiğini belirten Mustafa Gönden, "Oyuncu tanımadığı arkadaşlarıyla ama bildiği  bir işi o sahada gerçekten profesyonellerin önünde sergiliyor. Ne yapmak istediğimizi ve oyuncuların neler sergilediğini çok net görüyorlar. Bu da o oyuncunun ilerleyen dönemde nereye  kadar ilerleyebileceğini bize ve profesyonel takımlara gösteriyor" ifadelerini kullandı.

Gönden şöyle devam etti:

Bugüne kadar yaptığımız kamplara Fenerbahçe, Beşiktaş, Ankaragücü, Alınordu, Samsunspor, Kayserispor gibi pek çok kulüp profesyonel izleme ekibi gönderdi. Aynı zamanda yurtdışından Defense ve Sheffield City ile bir anlaşmamız var. Kamplarımızın scout ekibi tarafından hazırlanan donelerini istiyorlar. BAL Ligi'nde yer alan Cankurtaranspor 13 oyuncumuzu izleyip davet etmişti.

Bursaspor transfer yapamama durumunda olan bir kulüp. Ama bizim herşeyimiz. Kamplarımızın olduğu dönemde İsmail Ertekin Sportif Direktördü. Bana "Siz belirlediğiniz oyuncuların bilgilerini muhafaza edin, ileride bundan faydalanabiliriz" demişti. O yüzden Bursaspor adına transfer yasağı aşıldığında ben kendi havuzumdan yararlanmayı düşünüyorum.

Editör: Haber Merkezi