Mehmet Ali Ekmekçi / Bursasporx.com

Spor Toto Süper Lig’in 29’uncu haftasında İstanbul ekibi Kasımpaşa’ya konuk olan Bursaspor, iyi bir oyun ortaya koymasına rağmen gol yollarındaki etkisizliği yüzünden mücadeleden tek puanla ayrılmak zorunda kaldı. Sezon boyunca gol kısırlığı çeken Timsah’ta Sakho ve Lima kaçırdığı gollerle saç baş yoldururken, Senegalli golcü maçın ardından tribünde kendilerini destekleyen taraftara giderek özür dilese de kendilerinin hışmından kurtulamadı.

10 GALİBİYET ALMIŞTI

Geride kalan 29 haftada sadece 29 puan toplayabilen Bursaspor, ateş hattında geçirdiği son 3 sezonun da en kötü dönemini geçiriyor.  Trabzonspor’u 2-1 devirerek kümede kalmayı son haftada kurtarabildiği 2016-2017 Sezonu’nda 29’uncu haftada 35 puana sahip olan Yeşil Beyazlılar o haftaya kadar 10 galibiyet elde etme başarısı gösterirken, 5 karşılaşmadan da beraberlikle ayrılmıştı. Timsah, bu hafta sonunda 35 puanla lig sıralamasında 13’ncülükte yer almıştı.

HOCA DAYANMIYOR

Fransız teknik adam Paul Le Guen’le üst sıraları hedefledikleri 2017-2018 Sezonu’nun son bölümünde Le Guen’in yerine farklı teknik adamlarla yola devam eden Timsah, geçtiğimiz yılın 29’uncu haftasına kadar ancak 9 galibiyet alırken, 6 mücadeleden de 1 puanla ayrılma başarısı gösterebilmişti. Sezonun bu haftasında Timsah 33 puanla bir önceki sezon gibi 13’ncü sırada yer allıyordu.

EN KÖTÜ SEZON

İçinde bulunduğumuz 2018-2019 Sezonu’na deneyimli teknik adam Samet Aybaba ile başlayan Bursaspor, 27’nci haftada Aybaba ile yollarını ayırıp takımı Mesut Bakkal’a emanet etmişti. Bakkal yönetiminde 2 maça çıkan Timsah, 1 mağlubiyet bir de beraberlik elde etti. Tam bir gerileme dönemi içinde bulunan Bursaspor, bu sezon 29’unu hafta sonunda yalnızca 5 galibiyet alabilirken, 14 maçtan ise beraberlikle ayrılarak 29 puanla son 3 sezonun en kötü performansına imza atarken, 15’nci sırada ateş hattının hemen üzerinde yer alırken, Göztepe’nin maçını kazanması halinde Timsah uzun zaman sonra ateş hattının içinde yer alacak.

Editör: Haber Merkezi