Spor Toto 1. Lig’in 20.haftasında Bursaspor, Adanaspor'a 3-1 mağlup oldu. Karşılaşma sonrasında teknik direktör Tamer Tuna basın toplantısında konuştu.

Tamer Tuna, "Bursaspor’un bazı gerçekleri var… 2,5 yıldır bu ligde mücadele ediyor ve bazı strateji hataları olmuş. Hedefimiz, ne bir maça bağlı ne de bir sezona. Bizler geçiş aşamasında bu takımı nasıl toparlarız onun için uğraşıyoruz. Yolumuz uzun doğruları yakalayıp öyle ilerleyeceğiz. Şampiyon takımı hedefinden koparmadan, oyuncuları da bu şekilde hazırlayıp yolumuza bakacağız. Oyunun başlangıcı açıkçası beklediğimiz şekilde Adanaspor'un adam markaja geçiş oyunuyla ve bu geçişlerde pozisyon üretmesine dayalı futboluyla başladı. Topa sahip olsak da geçişlerde yaptığımız pas hataları golü bulamamıza sebep oldu. Geçtiğimiz haftalara göre oyun felsefemizde bazı değişiklikler oldu. Yaptığımız bireysel hatalar ve 10 kişi kalmamız oyun stratejisini tamamen değiştirip farklı oynamamıza sebep oldu. Penaltı pozisyonuyla beraber maçın seyri Adanaspor lehine dönmüş oldu. Burada önemli olan; istikrarlı bir oyun, iyi futbol ve play-off ile olan farkı en aza indirmek. Birçok şey değişecek. Sezon başından beri yapılan planlamanın karşılığını bulamamak bizim buraya geliş nedenimizdi. Biz planma ve anlayışımızı geliştireceğiz. Bu güce sahibiz. Büyük destek görüyoruz. Bu destekler Bursa'nın Bursaspor için mücadelesiyle olan destekler olacaktır. Benim bu şehre ve takıma inancım tamdır. Şampiyon gibi yaşamanın, şampiyon gibi oynamanın inancını getirerek yolumuza daha da sağlam adımlarla devam edeceğiz. " ifadelerini kullandı. 

Bir İskelet Oluşturmaya Çalışıyoruz

Tim'i tercih etme nedenim bugün ona uygun bir oyun olacağı içindi. Antrenman hazırlığı iyi seviyedeydi. Massimo zaten çok yetenekli. Takımımızın en skorer oyuncusu. Oyuncularımızın ligteki gol oranları çok düşük. Lig istatistiklerinin ve kendi mevkilerinin oranlarının çok altında. Massimo sonradan oyuna girdi. Oyun anlayışımızda tabii ki ondan faydalanmak vardı. Oyuncularımızın bireysel hataları elbette olacaktır. Önemli olan sonucu almaktı bunu beceremedik. İlk yarı 0-0 sonuçlandıktan sonra ve kırmızı karttan sonra bizim maçı kazanacak hamle düşüncelerimizi değiştirdi.Kişiler değişebilir. Transfer döneminde de aramıza katılacak oyuncular olacak. Takımın bireyselliğinden çok takım olma yolunda transfer isteklerimiz olacak. Takım disiplinine değer verişimiz bazı alışkanlıklarında bugüne gelişi bugün olan sonucu doğurdu. Bir iskelet oluşturmaya çalışıyoruz. Bu oyun devamlılığı için önemli sonuçları kazanma adına önemli. Süper Lig yolunda doğru adımları atma yönünde önemli. Prensip olarak görüştüğümüz oyuncular oldu. Haftaya aramıza katılacak oyuncular olabilir. Bir iki tanesi en kısa sürede katılacaktır diye düşünüyorum. Lig'teki hedefimiz ne olacak önümüzdeki üç haftalık süreçten sonra bir haftalık bir ara olacak açıkçası 2-3 şansımızı da bekletmek istiyoruz.

Editör: Haber Merkezi