Atılan beraberlik golü Boluspor defansının dalgınlığı ile geldi… Tek olağanüstü olan şey Ali Akman’ın ipeksi dokunuşuydu topa. Fakat aynı kadro sahada kaldığı sürece daha iyisini yapabilecek bir durumda değildi Bursaspor.

Bunu fark eden Mustafa Er, maça çok erken müdahale ederek 2 oyuncu değişikliğine gitti. 29.dakikada genç Tuğbey yerine Recep Aydın’ı, 34.dakikada da genç Kerem yerine Onur Atasayar’ı oyuna aldı.

O anlarda oyundan çıkan her iki oyuncunun yüz ifadelerini gördüğümde içim acımadı desem yalan olur. Çok üzüldüler. Bu dokunuş ile sahada işler tersine dönmeye başladı.

Bursaspor hemen reaksiyon göstererek Burak Kapacak ile öne geçilen golü buldu. İkinci yarıya da iyi başladı Bursaspor. 51.dakikada kaleci ile karşı karşıya kalan Recep Aydın’ın tuhaf vuruşunu sezinleyen Ali Akman “bu gol kaçar mı be Recep abi” (?!) dercesine taca giden topu ağlara gönderdi. Ve fark 2’ye çıkmış oldu.

Maçın sonlarına doğru hepimizin birer Bursaspor’lu olduğumuzu unutturmamak, o hiç eksik kalmayan, panik, endişe ve kahır dolu Bursasporluluk duygularımızı yeniden yaşatmak istedi takımımız.

Ve 77’de kalesinde farkı 1’e indiren golü gördü. Ben dahil bir çoğumuz 3-3’e kendimizi psikolojik olarak hazırlarken, zımba gibi gençlerimiz yeniden sahne aldı. Ve kendilerine çok yakışan ve bundan sonra da çok yakışacak olan “Timsah Yürüyüşü”nü yaptılar 4. Ve farkı yeniden 2’ye çıkaran gol ile birlikte. Bu yürüyüş bundan sonra artık hiç bitmesin. Hatta bu sezona “SüperLig’e Timsah Yürüyüşü” diyelim ve artık yolumuza devam edelim.

Son söz olarak şunu da belirtmek isterim. Evet, Mustafa Er hocanın ilk dakikalardaki oyuncu değişiklikleri gerçekten yerindeydi. Etkisini hemen gösterdi. Ama iki gencecik kardeşimiz sahadan çıkarken boyunları öndeydi.

Yazık oldu...

Peki, Mustafa Hocam, soru şu;

sizin teknik ekibiniz, maçlardan önce karşılaşacağı rakip takımları analiz etmiyor mu?

Ona göre oyun şemasını ve kadroyu belirlemiyor mu?

Bence bunun cevabı “hayır”. Öyle olsaydı, maça ona göre bir kadro ile çıkılır ve bu iki genç kardeşimizin moralleri bozulmazdı.

Onlar adına sağlık olsun diyelim, hep birlikte Süper Lig’e Timsah Yürüyüşümüze devam edelim.

Editör: Haber Merkezi