Ancak rakip takım deplasmanda gol atamadı. Bu, aslına bakılırsa bence Bursaspor için bir avantaj!  Mağlubiyet hariç her türlü skor Bursaspor’un lehine şu saatten sonra. Rövanş maçında ADS, “ya gol yersek” korkusu ve stresiyle mücadele edecek. Önümüzdeki Pazar günü Adana’daki rövanş maçında rakip takımın öncelikli olarak gol atmak yerine, gol yememek üzerine bir oyun kurgulayacağını düşünüyorum.

Tüm bunları objektif bir şekilde göz önünde bulundurduğumuzda Bursaspor’umuzun halen en az Adana Demirspor kadar şansı olduğunu bilmeliyiz. Bu nedenle maç sonrası, ve rövanş maçına kadar futbolcularımıza ağır eleştiri içerikli mesajlardan ciddi bir şekilde kaçınmamız gerekiyor. Hele ki küfür ve hakaret Bursaspor taraftarına hiçbir zaman yakışmadı, yakışmaz da…

Unutulmamalıdır ki, Pazar günü aynı isimlerle sahada ve kulübede olacağız.

Bu maçta golü bulabilir miydik?

Kesinlikle evet! Hem de defalarca!

İlk yarıda Traore ve Özer, ikinci yarıda Diarra ve Kubilay ile 4 net gol pozisyonu yakaladık ADS karşısında. Bunların en az ikisi, özellikle ikinci yarıda Diarra ve Kubilay ile bulduğumuz fırsatlar %100 gol pozisyonu. Olmadı.. Kubilay’ı ilk günden beri eleştiren ben, bu sefer şanssızlık yaşadığını düşünüyorum.  Kubilay oyuna girdiği andan itibaren sezonun başından beri hiç görmediğim bir şekilde sürekli baskı yaptı. İstekliydi. Hırslıydı. Bu duruşu hoşuma gitti.

Diarra’nın pozisyonu da aynı şekilde büyük şanssızlıktı. Bunlar gol ile sonuçlansa, belki de turu Bursa’da bitirmiştik bile.

Genel olarak oynanan oyunu beğenmedim desem, yalan olur. Kesinlikle beklentim çok daha iyi, çok daha yıpratıcı ve hücuma yönelik bir oyun olsa da, bu mücadele beni tatmin etti ve Adana deplasmanı için gerçekten ümit verdi.

Yalnız sahada, maçın ilk yarısında, gözbebeğimiz olarak gördüğüm bir oyuncumuzun, maç içinde üst üste hatalar yapması, her topu kaybedişi ve hatta yine sezon başından beri hiç görmediğim bir şekilde bu maçtaki umursamaz tavırları kafamda birçok soru işareti yaratırken, biraz midemi de bulandırdı. Bu durum kenardan da fark edilmiş olacak ki, ikinci yarıya oyuncu değişikliği ile başladı İrfan Buz.

Umuyorum ki, yanılıyorumdur. Umuyorum ki bana öyle gelmiştir. Maç sonunda İrfan Buz’un yayıncı kuruluşa verdiği röportajda da, rövanş maçında o bölge için kimi tercih edeceği konusunda verdiği net sinyalin ardından şüphelerim biraz daha arttı ama neyse… Her şeyin bir zamanı var. Zamanı gelince herşey konuşulur, yazılır, çizilir..

Sonuç olarak; evet, benim için hayret verici ve tuhaf bir durum olsa da, umudum var. Hem de çok fazla! Mağlubiyet hariç her türlü skorun Bursaspor’a yarayacağı bir maçta umutsuzluk olmaz! O şanssızlık da bir yerde kırılacak ve Allah’ın izniyle o yer Adana 5 Ocak Fatih Terim Stadyumu olacak.

Pazar gecesi neşe içinde, umutla, sevinçle, mutlulukla görüşmek üzere…

Editör: Haber Merkezi