KAAN VARDAR/BURSASPORX.COM

Bursasporx.com’da Metin Yüksek’in sunduğu ‘Dersimiz Futbol’ programına katılan Bursaspor’un unutulmaz oyuncularından Mustafa Gönden önemli açıklamalarda bulundu. İstanbul ekiplerine hiçbir dönemde sempati beslemediğini vurgulayan Gönden, “Kariyerime Bursaspor’da başlayıp, burada da bitirmek isterdim. Tek şampiyonluğum Türkiye Kupası’yla Gençlerbirliği’nde oldu. Hayalim Bursaspor olmazsa yurtdışıydı. Dünya Kupası’nın düzenlendiği 2002’de Güney Kore’ye transfer oldum. Danimarka Kopenhag’la Avrupa kapısı açıldı. Sosyal sebeplerden ayrılmak zorunda kaldım” dedi.

FUTBOLU BIRAKIP ANTRENÖR OLMAYIN

Futbolu bıraktıktan sonra hemen antrenör olmak yerine altyapıdan başlamanın daha doğru olacağına işaret eden Mustafa Gönden, “ Çocuklarla ilgilenip orada bir sistem kurmalı. Direkt antrenörlüğe geçersen iyi fikstür ve kadroyla belki başarı gelir ama uzun vadede zorlanırsın. Hocaların karakteristik bir oyun stili olması gerekiyor. Bizim futbol okulunda alt yaş gruplarımız var. Orada hem taktik anlayışlarını hem de kendimizi test edebiliyoruz. Bu da gelişim için önem taşıyor” diye konuştu.

FUTBOLCULAR ‘TU KAKA’ EDİLİYOR

Kulüplerin futbolcularla vedasında yönetimlerin de rolü olduğunu vurgulayan Gönden, “ Maalesef Bursaspor’un geçmişinde bunlar çok yaşandı. Bizim dönemimizde de sonrasında da yaşandı. Gözden çıkarılan bir futbolcu ‘tu kaka’ oluyor, basın da taraftar da üzerine geliyor. Kendi değerimizi 3’e satacakken aşağıya çekiyor ve 1’e satınca mutlu oluyoruz. Çok ciddi rakamları da kaybediyoruz. Maalesef Bursaspor’da hep böyle bir yönetim anlayışıyla karşılaştık. Kulüp eriyor. Kalıcı bir rol model oturtamadık. Allayıp pullayıp oyuncuyu bir yere gönderemedik, negatifi artıya döndüremedik” dedi.

KEÇİÖREN DE OLSA REAL MADRID DE OLSA YENECEKSİN

Süper Lig’e çıkmak için sadece 6 hafta kaldığını açıklayan tecrübeli isim, “Bu artık maraton değil 100 metre koşusudur. Keçiörengücü’nü ne olursa olsun yeneceksin. 4 maçta 12 puan alırsak, ait olduğumuz yere döndürecek bir şansı elde ederiz. Mazeret üretecek durumda değiliz. Keçiören de Real Madrid de olabilir. Bursaspor formasının bu ligde ağırlığı çok büyüktür. Aynı zamanda bu rakibe de pozitif motivasyon veriyor. Bursaspor’un kategorisi bu değil, futbolcuların ‘bu maçı mutlaka kazanacağız’ demesi lazım. Yanlış anlaşılmasın ama bu ligdeki hiçbir takım rakibimiz değil. Futbol sadece ayak değil, ruhunu, kalbini, psikolojini ve coşkunu katacaksın” açıklamasında bulundu.

AYNI BÖLGEYE ÇOK OYUNCU ALINDI

Bursaspor’un bu sezon aynı bölgeye birçok transfer yaptığını hatırlatan Mustafa Gönden, “Lige başlarken gençlerle başladık, bu enerji herkese yansımıştı… Transfer tahtasının açılması elbette çok önemliydi. Ama aynı bölgeye çok transfer yaptık, bu da hata oldu. Fatih Karagümrükspor karşılaşmasında oynayan Ozan İsmail Koç benim akademiden yetişmiş bir oyuncuydu. O maçta kırmızı kart gördü ve bir daha şans bulamadı. Genç oyuncuların da süreleri de azaldı. Ali Akman ve Kubilay da yetenek var. Ben de dahil eleştiriyoruz ama o takımı için mücadele ediyor. Hata yaptıktan sonra moral bozukluğu yaşıyor ardından taraftarın homurdanmasıyla 3-4 pozisyonu daha harcıyor” dedi.

VEFA KONUSUNDA BURSASPOR SINIFTA KALDI

Bursaspor’da geçmiş dönemde forma giymiş futbolculara hak ettiği değerin verilmemesinden yakınan Gönden, “Vefalı kulüp veya yapılar daha uzun ömürlü oluyor. Geleceğe emin adımlarla gidiyor. Biz desteği Bursa’da halktan alıyoruz. Maalesef kulüp bazında, bu es geçiliyor. Bursaspor’un vefa konusunda sınıfta kaldığı noktalar çok fazla. Kendimden ziyade Bursa’ya sembol olmuş isimler var. Bu açıdan geliştirilmesi gereken yönler olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi