Kongre süreci yaklaştıkça, adaylardan ikisi konuşmaya, anlatmaya, kendilerini ifade etmeye devam ettikçe, mevcut başkanımız Sn.Erkan Kamat suskunluğuna devam ediyor.

Bunun sebebini en iyi kendisi bilir ancak yakın zamanda "yine" basın açıklaması yapacağını söylemiş. Sonuçta saat çalışıyor, kongrede mecbur konuşacak ve bizde bir nebze bilgileneceğiz.

Yakın çevresine, tüm gün telefonlar aldığını ve tüm Bursa'nın kendisini desteklediğini ifade ediyormuş. Benim anladığım, finansal anlamda kendisini tam anlamıyla garantiye almadığı için, diğer adaylar gibi projelerini paylaşamıyor anladığım. Ancak, ciddi bir finansal kaynak yaparsa, herhalde konuşacaktır. Beklediği finansal yapılanmayı oluşturamazsa, sanırım kendini kongrede müşkül duruma düşürmeyecek ve adaylıktan çekilecektir.

Finansal yapılanması olmayan adaylar, ne tahtayı açabilir ne de kaliteli bir kadro kurabilir.

O yüzden zaten herkes "Parası olmayan bu işe girmesin!" diyor haklı olarak.

Yoksa, elimizde tutabildiğimiz gençlerle, daha da ciddileşen ligte, aldığımız eksi puan cezaları ile daha ligin ilk yarısı havluyu atarız.

Genç oyuncularımız alınmasın, tüm sezon gurur duyduk mücadeleleri ile ama hepimiz gördük ki bu iş böyle olmadı. "Zamanla" derdimiz olmazsa, tecrübelendikçe altından kalkarlar bu işin ama zaman kalmadı. Mecburen takviye yapıp, daha da kaliteli bir kadro kurmalı ve bu işi bu sene bitirmeliyiz.

İşte, en basitiyle, finansal yapılanması sağlam olmayan bir yönetim başa gelirse, kulübün celladı olurlar. İsteseler de olurlar istemese de olurlar.

Adaylık sürecinde, bu işin doğasında var, oy verecek olanlara sözler verilir, projeler anlatılır ve seçim günü yaklaştıkça da stres artar. Oy verecek olanlar da verdiği sözleri tutabileceğine ya da projeleri yapabileceğine inandığı ya da inanmak istediği adaya oy verir. Artan stres de seçim kaybetme endişesi de bazen tutulamayacak sözlerin verilmesine sebep olur ki bu da oy kullanacak delegeler adına fark edildiği an cezası kesilir. Çünkü, atılacak her oyun ilk şartı güvendir.

İnşallah, bu kongrenin önemini bilen herkes, kendi hassas değerlendirmelerini yaparak oyunu kullanır. Adayların Bursaspor'a yakışmadığını düşünüp "boş oy" atmayı ve kendi tepkisini koymayı düşünenlere saygı duyuyorum ama 1 oy ile en fazla karşı olduğu kişi seçilirse, bunun üzüntüsünü yaşarken de sabır dilerim.

Süreç yaklaştıkça yazmak da zor oluyor. Kendimce herhangi bir adayı öne çıkarmak ya da arka plana bırakmak gibi bir derdim olmadığı için biraz rahatım ve haddimi bilerek, saygı çerçevesinde yazmaya çalışıyorum biliyorsunuz.

Görüş ve önerilerim, yorumlarım hatalı olabilir ancak bir çıkar gözettiğimi düşünenler varsa onlara da hakkımı helal ediyorum; zaman her şeyi zaten ortaya koyar.

Saygılarımla...