Bursada Bugün'ün Instagram hesabında Mehmet Ali Ekmekçi ve Serkan Yetişmişoğlu'nun büyük ilgi gören programı "EvdeKal"anlara Futbol"un konuğu Bursaspor'un eski kaptanlarından Erkan Özbey oldu.

NEJAT BİYEDİÇ BABAM GİBİYDİ

Futbolu bıraktıktan sonra İstanbul'da Türk Telekom'un spor faaliyetleriyle ilgili koordinatörlük görevinde bulunduğunu söyleyen Özbey, " İngilizcemi geliştirmeye çalışıyorum, sertifika için eğitimler alıyorum. Futboldan önce Karayolları Yolspor'da güreşle spor serüvenim başladı. Merhum Serkan Yılmaz vesilesiyle Bursaspor altyapısına başladım. Nurettin Karakaya'nın desteğiyle Yeşil Beyazlıların pilot takımı Baharspor'a geçtim. İnegölsporlu Saffet'in jübile maçıyla A Takıma çıktım. 2 yıllığına kiralık olarak Merinos'a geçtim ve takım kaptanı oldum. Baba oğul ilişkisi içinde olduğum merhum Nejat Biyediç'le 1 sezon Karabük'e geçtim ardından Bursaspor'a dönüp takım kaptanı oldum" dedi.

TAKIMDAŞLIK TEKNOLOJİYE YENİLDİ

Hafızalara kazınan 5-0'lık Galatasaray galibiyetine dair anısını da paylaşan başarılı spor adamı, "Nejat Biyediç maçla ilgili yorumunu sorduğunda 'farklı kazanacağımızı hissettiğimi' söylemiştim. Takımdaşlık, yönetim ve taraftar da olmalı. O dönemde yönetim zafiyeti oldu ve devamı gelmedi. Bütünlük sağlanamadığı için takımda düşüş oluştu. Futbolun bugün ekonomisi çok değişti. Teknolojinin gelişmiş olması takımdaşlığı sekteye uğratıyor. Herkes kendi bilgisayarıyla odasına çekiliyor bizler ise çekirdek çitlemek de dahil bir aktiviteyle bir araya gelmeye çalışıyorduk. Futbol artık kalbi zorlayan bir spor haline geldi" açıklamasında bulundu.

BURSASPOR HEDEFİM 1-2 SENE İÇİNDE GERÇEKLEŞİR

Gelecek planlarıyla ilgili değerlendirmelerde de bulunan Erkan Özbey, " Diplomamı almama rağmen teknik direktörlüğü düşünmüyorum. Yöneticiliğe daha yatkın bir karakterim var. Bursaspor Kulübü'nden ayrıldığımdan beri başkanlık hayalim var. Çok uzun süreceğini sanmam 1-2 yıl içinde oluşur diye tahmin ediyorum. Mevcut tabloyu doğru şekilde düzetmek için şehrin desteği gerekiyor. Biz buraya sportif anlamda destek getiririz.  Siyasi ilişkilerimiz de kuvvetli olduğu için sorunları da aşabiliriz. Borç yükü o anlamda beni korkutmuyor. O hayali gerçekleştirdiğimizde Bursaspor, Avrupa'da hedeflere koşan bir takım olur. Ali Ay bana sportif direktörlük için teklif getirdi ama şartlar oluşmamıştı. O dönemde ben loca almıştım, Ali Ay bana nedeni sorunca, "Ben bu zamana kadar Bursaspor'dan kazandım, kulübün ihtiyacı olmuş ben de elimden geldiğince destek olmak istedim" dedim. Doğru bir yönetimle doğru yapı olursa Bursa'ya katma değer sağlar. Bursaspor'un sportif direktörü olsam ilk yapacağım icraat altyapıya eğilmek olur. Çünkü Vakıfköy bir cevher. Her taraftan göç alıyor ve kendi mayasında da bir futbol kültürü var. Kendi kulübümde de Bursalı çok oyuncuya şansı verdiğim. Bursaspor kendi değerlerini parlattıkça başarıya daha kolay ulaşır. Altyapıdaki oyuncuların dilden kişisel eğitimlerini tamamlatıp Avrupa hedefiyle A Takım'a hazırlarım. Bursaspor Kulübü'nün bir futbol aklı olması gerekiyor.  Antrenör takımın kimyasına uygun seçilmeli" dedi.

FUTBOLU FUTBOLDAN GELEN YÖNETMELİ

Kulüpleri yöneten insanların yapmış olduğu hatalardan spor kulüplerinin battığını açıklayan Özbey, "Futbolu futboldan gelen insanların yönetmemesi en büyük problem. Aksi olmayınca kulüpler bu batakta kalmaya devam edecek. Bursaspor özelinde de geçmiş dönemde yapılan yönetimsel yanlışlar kulübü bu hale getirdi. Mesut Başkan şu ana kadar işi doğru götürdü. Dilerim Vakıfköy'den daha çok isim kadroda yer alır. Şehir derdi daha fazla sahiplenir, yabancı olan ise ilk zorda kaçar. Geçmiş dönemde yönetim sıkıntısı yüzünden takımdan ayrıldım. İstanbul ekiplerinden Galatasaray'ın başındaki Fatih Terim beni çok istemesine, Fenerbahçe'nin ilgilenmesine rağmen mecburi istikamet Gençlerbirliği'ne istemeye istemeye gönderildim. Ancak 7 yıl oynadım ve çok mutlu oldum.

İSTANBUL EKİPLERİ TRABZON'UN ŞAMPİYONLUĞUNU İSTEMEZ

Liglerin durumuna dair görüşlerini de paylaşan Bursaspor'un unutulmaz kaptanı, "Önümüzdeki aydan itibaren hafifleme olursa, maçların pazar-çarşamba seyircisiz oynanması söz konusu olur. Oynanmaz ise ligler tescil değil iptal edilir. İstanbul kulüpleri şu an lider olan Trabzonspor'un şampiyonluğunu istemez. Öte yandan ligler devam ederse Bursaspor'un Süper Lig'e çıkacağına inanıyorum. İyi bir teknik direktörü var. İbrahim Üzülmez'i başarısız bulmuyorum. Azimli bir insandı, oyuncularına da bu hissettirirse şampiyonluk ipini göğüsleyeceğini düşünüyorum. Hakkı çok yense de çok ciddi bir camia ağırlığı var. Şampiyonluk şansı yüksek konumda " açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi