Futbol tarihimizde farklı bir yeri olan, arada Bilecik olmasına rağmen komşu dediğimiz, dostluğun da husümetin de en güzel anılarını paylastığımız ve tıpkı bizim gibi kötü yönetilmekten dolayı borç batağında kendi imkânlarıyla uğraş veren Eskişehirspor ile maçımız var.

Şehir takımlarının yaşaması gerek felsefesinden yola çıkarak içinde bulundukları durum adına başarılar diliyorum.

Geçen sene de sezonu çok kötü götürdüler, bu sene de galibiyetle henüz tanışamadılar. Ancak geçen sene gelip bizi evimizde yendiler. O maçın acısı ilk planda bizi pek yıpratmasa bile, sezon sonu en çok dillendirdiğimiz mağlubiyetlerden biri oldu.

Rekabetin bir özelliği de sahada doksan dakika mücadeleyi gerektirir. Eskişehirspor, nasıl ki sahaya bizi yenmek ve ilk galibiyetlerini bizden alabilmek adına çıkacaksa, biz de ligdeki durumlarına bakmadan galibiyet için çıkmalı ve bize lazım olan 3 puanı almanın derdinde olmalıyız.

Hiç galibiyetlerinin olmaması durumu kimseyi yanıltmasın. Gayet hırslı ve mücadelesi son düdüğe kadar devam eden bir takım. Bana kalırsa, sezonun en stresli maçlarından birini yaşayacağız.

Herkes puan/puanlar almış, biz de alırız, düşüncesi daha en baştan maçı kaybettirir bizlere. Gayet ciddi bir yaklaşımla, rakibe saygıyı en üst düzeyde gösterip galibiyet için ciddi bir mücadele vermeliyiz.

Maç öncesi olumsuz nostaljik anılar ile ortamı germeye de aşırı komşu güzellemeleri yapmaya da gerek yok. Her iki şehrin temsilcileri de can derdinde. Her iki takım da kendi hedefleri doğrultusunda puanlar derdinde . İlk başta hak eden kazansın, diyerek 3 puanı almayı başaran biz oluruz inşallah.

İstanbulspor'daki geri dönüşün sinerjisi elbette ki sahaya yansıyacaktır ancak malûm işler tabelaya bakarak ilerliyor.

Hafta başından itibaren bu maçın önemi her zamankinden daha fazla işlenmeli takıma. Bu 3 puan, Keçiören maçı öncesi stratejik bir öneme de sahip. Lig uzun diyoruz ama işte maçlar bir bir geride kalıyor. Ligin 2. yarısında lig daha da sertleşecek, rakipler bizim için daha da önlemler alacak, herkes zamansız puanlar kaybedecek; işte o zamanlar, şimdilerde biriktirebildiğimiz puanlar bizi yarışta tutacak.

Eskişehirspor nasıl motive olmaya çalışıyordur bilemem ama bizim için en önemli motivasyon içinde bulunduğumuz ligdir!

Saygılarımla.