Bursaspor Kulübü, 2-1 kaybedilen Kocaelispor maçı sonrasında, hakem kararları ve Yeni Kocaeli Stadı’nda yaşanan olaylarla ilgili isyan bayrağını açtı! Hem hakemlerin kararlarını eleştiren, hem de stat içinde ve dışında uğradıkları taciz ve saldırılarla ilgili yeşil-beyazlı kulüp, ardı ardına resmi siteden açıklamalarda bulundu.

Bursaspor’un açıklamaları şöyle: “Yanlış karar verebilirsiniz, ancak kaderimizle oynayamazsınız!!! Bir futbolcu (Zalazar) rakibini görmeden faul yapamaz, bunun cezası kırmızı kart olamaz!!!”

“BOKSTA BİLE DOKUNULMAZ”

Benhur’un acılar içinde yerde kıvranan Zalazar’ı tartaklamasıyla ilgili olarak, kulüp, şu benzetmeyi yaptı: “Boks karşılaşmasında bile yere düşen sporcuya dokunulmaz!“

“KADERİMİZLE OYNAYAMAZSINIZ”

Karşılaşmanın 21. dakikasında sarı kart gören futbolcu Mandjeck, bu pozisyonun ardından 2.kart görmedi!!! Yanlış karar verebilirsiniz, ancak kaderimizle oynayamazsınız!!! Hakkımızın yenilmesine izin vermeyeceğiz, susmayacağız.” 

ADANUR: BU YAPILANLAR TERBİYESİZLİK

Bu arada 2.Başkan Emin Adanur, sosyal medya hesabından, Kocaeli Stadı Protokol Tribünü’nde yaşadıkları saldırı ve kulüp otobüsünün tekmelenmesile ilgili şunları paylaştı: “Bugün maç sırasında protokolde defalarca çakmak ve su şişelerine maruz kaldık. 
Futbolcularımızın otobüsü tekmelendi. 

Yetmedi, tepki koymak yerine bu terbiyesizliklerin alkışlandığına şahitlik ettik.

Türk sporunda bunları görmek yakışmıyor

Ama kimse unutmasın, Bursaspor büyüktür!

“ZALAZAR GEÇİCİ HAFIZA KAYBI YAŞADI”

Öte yandan Bursaspor Kulübü, Zalazar’ın kırmızı kart gördüğü pozisyon sonrasında “geçici hafıza kaybı yaşadığını” açıkladı.

Açıklama şöyle: “Kırmızı kart gördüğü pozisyonda kafasının üzerine düşen ve geçici hafıza kaybı yaşayan futbolcumuz Zalazar, hastaneye götürülerek gerekli bütün kontrolleri yapılmıştır. Futbolcumuz taburcu edilmiş ve genel sağlık durumu iyidir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.“

Editör: Haber Merkezi