Bu zor maçla birlikte bana göre fikstür şanssızlığımız da covid ve sakatlık şanssızlığımız da bitmiştir. Ama yıllarca bitiril(e) meyen Büyükşehir Belediye Stadı şanssızlığımız devam edecek gibi görünüyor.. Ne yazıktır ki proje hatası sonucu güneş alamayan yerlerde saha Toprak ve çamur..Atatürk Stadı nın yemyeşil çim zeminini ve 25 bin kişilik kapasitesiyle tam bir “butik stadyum” özelliğini gel de arama.. Bu zeminde rakibiyle resmen “boğuşan” gençlerimizi ve onların da gençlerini kutlamalıyız.. Yenemeseler de, ilk kez gol atamasalar da..Bazen alınan bir puan da çok değerlidir..

İki takım arasında belirgin bir kadro kalitesi göze çarpıyordu..Emirhan ın yokluğunda B.Altıparmak ın da vasatı geçemediği maçta Ataberk ve Burak Kapacak arkadaşlarına göre daha ön plandaydı.Kötü başlayıp sonra toparlayan Furkan Emre,hatasız oynayan Cüneyt Köz ve ikinci devre oyuna dahil olan Kerem bana umut verdi. Giresun maçının bence en iyilerinden olan Taha nın neden 42.dk da oyundan çıkarıldığını anlayamadım.. Yahu 3 dk.kalmış bekle devre arasında çıkar, çocuğu demoralize etme..

Benim prenslerimden Batuhan a geleyim şimdi.. Bence bu çocuğa gol için yüklendikçe rahatlıkla gol yapabileceği pozisyonları da kaçırır oldu..Biliyor ki takımını satan gittikten sonra gol sorumluluğu bir kat daha arttı.Ayrıca o malum şahısla da çok iyi tamamlarlardı birbirlerini..Defans ona yoğunlaşırken kanat forvet olarak içeri sızar gollerini de atardı.Şimdi omuzlarına binen yük çok daha fazla..Skor üretmesi beklenen ilk sıradaki futbolcu Batuhan oldu.Bu baskı ve stres onun doğru vuruşu yapmasına imkan vermiyor..Ama bu kesinlikle geçici bir durum.Çünkü aslında her türden yeteneği var bu çocuğun.Son vuruş,uzaktan şut,doğru zamanda doğru yerde bulunma hepsi mevcut..Bu stresi üzerinden attığında gollerine devam edeceğini ben biliyorum..Ayrıca bu çocuğa çok da yüklenmemek gerek.Daha 19 yaşında. Zamanla çok daha iyi olacak, tecrübe kazanacak bulunacağı sorumluluğu taşıyacak ve üzerindeki baskıyı kıracak..Bu yüzden 90.dk da kaçırdığı %100 gole de takılı kalmayacağım..Dilerim Batuhan da takılıp kalmaz..Ben Batuhan ın 30 lu yaşlara gelmeden A Milli formayı da giyeceğine eminim.Çünkü geçen yazımda reçetemi yazmıştım..Şampiyonluk mücadelesi veren 4 takıma hatta baş altı takımlara bir bakın.. Santrafor da demiyorum kanat forvet de olsa kaç tane Türk oynuyor? Sıfır…Öyleyse Türk futbolunun geleceği sizsiniz beyler..

Ben bizim macera peşindeki gençleri hiç anlamıyorum. İstanbul a gideceksiniz de ne olacaksınız sanıyorsunuz? Kulübe bekçisinden öte hiçbir şey olmazsınız.Şurada ağız tadınızla bir serpilin, gelişin tek derdiniz “para” olsun..35 yaşınıza kadar istemediğiniz kadar çok kazanacaksınız zaten..Mesela sen Batuhan bu kaçırdığın gol gibi sadece bir tane kaçır bir daha yedekten de olsa o takımların formasını giyemezsin.Bir iş insanı gibi düşünün..Para kazanmak için önce bir “Yatırım”yapmalısınız..İşte sizin yatırımınız da kendinize yapacağınız yatırım olmalı, gelişip olgunlaşmayı hedef almalıdır..

Bakın hepiniz yetenekli gençlersiniz. Kumaşınız iyi,eğitiminiz iyi.. Tek eksiğiniz ise tecrübe..Ve bu tecrübeyi İstanbul da veya başka bir kulüpte kazanamazsınız..Bu Türkiye çapındaki popülariteyi de.. Her horoz kendi çöplüğünde eşinirmiş.Hiç macera aramayın bence..

Son olarak sanırım Ataberk ten bir özür dilemeliyim..İmza işi geciktikçe zannettim ki o da bizi yarı yolda bırakıp çekip gidecek.Gerek hafta içi verdiği demeçlerle ve gerekse bu akşam maç sonu verdiği röportajla anladım ki o gayet iyi bir Bursaspor lu.Şimdi iş yönetimde.Yarından tezi yok şartlarını da iyileştirerek yeni mukavelesini yapın. Sakın ha gargaraya getirmeyin, sakız gibi uzatmayın konuyu. Tamam Ataberk iyi kalecisin ama halen eksiklerin var.. Mesela topu oyuna asla doğru sokamıyorsun. Peki bu gelişmeyecek bir özellik mi? Hayır.. Pekala da geliştirirsin…Zamanla..

SEVGİ VE SAYGILARIMLA
Dr. LEVENT BALCI

Editör: Haber Merkezi