Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş "Amatörüyle profesyoneliyle ve diğer branşlarıyla güzel bir yol haritası belirledik. Şehirde güçlü bir gençlik ve spor vurgusu için bu adımların çok önemli olduğunu düşünüyorum. Büyükşehir Belediyesi olarka bizde bunun mihmandarlığını yaptık. Bursa'nın gelecğei adına tarihi bir gün olduğunu düşünüyorum. Amatör spor kulüplerimizi nakdi yardımlada bunu taçlandırmış olduk” diye konuştu.

KISA VADELİ SONUÇ BEKLEMEYİN

Bursaspor’un olağanüstü genel seçimleri için değerlendirmelerde bulunan Başkan Aktaş, “İnşallah hayırlı olur. Bursaspor'u ben yönetmeyeceğim, yönetmesi gerekenler yönetecek. Bende bu şehrin belediye başkanı olarak destek vereceğim, katı vereceğim. Gep beraber el birliği ile bir yapılanma ile ben daha güzel sonuçlar elde edeceğimizi düşünüyorum. Kısa vadeli başarı ve sonuç bekleyenler varsa yanlış anlamayın 150-200 milyon lira borcu olduğu için Türkiye’de hızlı düşüşe geçen Eskişehirspor gibi bir çok kulüp var. Bundan ziyade daha orta ve uzun vadeli bir planlama ile şehre dokunan bir çalışmayla. Taraftarıyla, basınıyla kurum ve kuruluşları ile birlikte hareket edersek, Bursa'yı yöneten belediye başkanı olarak benim önceliğim bu. Ben bu işe destek ve katkı vereceğim. Oradaki bir birinden kıymetli 13 arkadaşımızda bu işin yol haritasını belirleyecekler inşallah” dedi.

KONGREYE KATILMA DURUMU

Yarın gerçekleşecek Bursaspor’un olağanüstü kongresine katılması konusuna da açıklık getiren Başkan Alinur Aktaş: Muhtemelen olmayacağım. Nihayetinden ben beis görmüyorum, vakit kalırsa belki gidebilirim ama geçen kongrede 3 aday vardı özellikle katılmadım. Konuşmam yanlış yorumlanır diye. Bu sefer tek aday var, vakit olursa uğramaya çalışacağım. Özelde bir programım planım yok” dedi.

Editör: Haber Merkezi