Ev sahibi takım  karşılaşmaya; Berk uğurlu, Berkan Durmaz, DJ White, Tarık Phillip, Jeremy Simmons beşiyle başladı.

Mücadele top çalmalar ile başlamış olsa da başa baş bir ilk periyoda sahne oldu. Tarık Phillip’in etkin oynadığı ilk çeyrekte Yiğit Jefferson’ı iyi kullanan Galatasaray farkın fazla açılmadığı bu yarıda iyi takip yapan taraf oldu. Sürenin sonuna doğru savunmanın da sertleşmesiyle Sarı kırmızılı takım çeyreği 2 sayılık üstünlükle tamamladı. (26-28)

Yakaladığı ritmi ikinci çeyrekte de sürdüren konuk takımın bu ritmini art arda bulduğu üçlükle yavaşlatan Akoon Purcell bu periyoda damga vuran isimlerden biri oldu.

Hız kesmeden TOFAŞ’ın bu üçlük şölenine Jackson ile yanıt veren İstanbul ekibi farkı yeniden eritse de Muhsin Yaşar’ın basket faulü ile lacivert yeşilliler üstünlüğü ele aldı. (45-44)

Akoon Purcell’in etkili hücumuna bir de savunma eklenince bu kez 1 sayılık üstünlük ile soyunma odasına giden takım TOFAŞ oldu.

Ev sahibi takım ikinci yarıya DJ White ile 7-0’lık seri yakalayarak başladı. (58-50)

Dinamik oyunuyla göz dolduran Hakan Demir’in öğrencileri ilk kez fakı çift hanelere çıkardı. (75-63)

Rakibinin basit hatalarını avantaja çeviren Galatasaray 7-0’lık seri yakaladı ve üçüncü çeyreğe nokta koydu. (75-70)

Karşılaşmanın kader periyodu Zubcic’in 3 sayılık hücumuyla başladı. Sakatlık dönüşü iyi bir ivme gösteren Zubcic farkın yeniden çift hanelere ulaşmasını sağladı. (83-82)

Karşılıklı basketlere sahne olan son periyotta rakibini kovalayan sarı kırmızılılarda savunma sertleşince kaçan hücumlarda çok oldu.

Oldukça çekişmeli geçen son saniyelerden galip ayrılan taraf TOFAŞ oldu.

SALON: TOFAŞ Spor Salonu

  1. Periyot: 26-28
  2. Periyot: 51-50 (İlk Yarı Sonucu)
  3. Periyot: 75-70
  4. Periyot: 98-89(Maç Sonucu)

Editör: Haber Merkezi