Kadrosunda revizyona giden Bursaspor Durmazlar'ın yeni transferi Burak Erol da ilk kez takım arkadaşları ile birlikte antrenmanda bir araya geldi.

Başantrenör Şemsettin Baş nezaretinde gerçekleştirilen antrenman yaklaşık 2 saat sürdü. Eskişehir Basket mücadelesinin taktik antrenmanı öncesinde açıklamalarda bulunan tecrübeli çalıştırıcı Şemsettin Baş ligin oldukça zor geçtiğini belirtti.

Çok sert bir lig oluyor
Ligde savaşmanın önemli olduğunu vurgulayan Baş "Yoğun bir lig maratonundan geçiyoruz. Federasyon Kupası ile başlayan ve ardından haftada üç maç oynanan dönemden geçtik.  Çok zorlu bir lig var. Herkes herkesi yenebiliyor. Bu ligin en büyük özelliği ilk düdükten, son düdüğe kadar savaş vermek gerekiyor. Mücadele düzeyi en üst düzeyde olan bir lig.   Mental ve fiziksel olarak güçlü olmanız gerekiyor. Geniş rotasyonlu olan takımlar avantajlı konumdalar. Lig çok sert olduğu için herkesin mental ve fiziksel olarak kendini iyi hazırlaması gerekiyor. Cumartesi günü deplasmanda çok zorlu bir maç oynayacağız. Eskişehir Basket takımı ile Federasyon Kupası’nda karşılaşmış ve maçı kazanmıştık. Ama bugün ne Eskişehir Basket takımı o takım, ne de biz o dönemki takım durumundayız. Kendi evlerinde iyi oynuyorlar. Bir üst ligi hedefleyerek yatırım yaptılar. Çok zorlu bir maç bizi bekliyor. İnşallah kazanırız" dedi.

Burak iyi oyuncu
Yeni transfer Burak Erol'u uzun zamandan beri takip ettiklerini belirten Baş "Bu ligin tecrübeli isimlerinden birisi. Daha önce İstanbul Büyükşehir Belediyespor formasıyla Süper Lig’e çıkma mutluluğu yaşamıştı. Geçtiğimiz sezon Denizli Basket bu sezon da Petkimspor formalarını giydi. İyi bir oyuncu" dedi.  

Taraftarlarımızı bekliyoruz
Şemsettin Baş, bu sezon Bursa Atatürk Spor Salonu’nda oynanan son maçlarda tribün desteğinin eskiye oranla azaldığına dikkat çekerek "Biz iki sezon önce yola çıktığımızda en önemli gücümüzün Bursaspor’un muhteşem taraftarı olduğunu ve bizim 6.adamımız olduğunu söylemiştik. Bunu geçtiğimiz iki sezon boyunca çok güzel bir biçimde taraftarımız bize gösterdi. Gerçekten çok önemli bir itici güce sahipler. Evimizde oynadığımız son 3 maçta bizi biraz yalnız bıraktılar. Ben buradan seslenmek istiyorum. Taraftarımız bizim altıncı adamımız. Bundan sonraki zorlu dönemde bizleri yalnız bırakmasınlar, inşallah hınca hınç dolu tribünler önünde onlarla birlikte başarıdan başarıya koşarız" dedi.   

Editör: Haber Merkezi