İlk iki haftada takımının ortaya koyduğu performanstan memnun olmadığını dile getiren TOFAŞ Başantrenörü Orhun Ene, ''Darüşşafaka Doğuş ve Galatasaray Odeabank maçlarında zaman zaman iyi oynadığımız dönemler oldu ama bunlar hep geri dönmeye çalışırken oldu. Bu durum hiçbir antrenör kabul etmez. Bizler oyunu kontrol etmek isteriz. Geriye dönüp baktığımızda o iki maçı da kazabilirdik ama maçın sonunda gücümüz kalmamıştı'' dedi.

Demir İnşaat Büyükçekmece maçında bu kez baştan sonra kontrolü elinde bulunduran taraf kendilerinin olduğunu belirten tecrübeli antrenör, ''Demir İnşaat Büyükçekmece bir kere bu lige değer katan önemli bir kulüp. Kısıtlı imkanları olup, play-off'u son anda kaçıran bir oluşumdan bahsediyoruz. Kendilerine çok saygı duyuyoruz ve maça da bu düşünceyle çıktık'' ifadelerini kullandı.

Türk oyuncuların çoğunlukta olduğu bir takım olduklarının altını çizen Ene, ''Yabancı oyuncularımız değersiz demek istemiyorum ama geçen seneden gelen bir uyumumuz var. Türk oyuncularımız takımımızın karakterini oluşturuyor. Türkiye'de çok az takım var bu şekilde. Bugün takımca basketbol anlamında hem savunmada hem de hücumda çok iyi şeyler yapmak istedik. Bu da tempolu bir oyun ortaya koyarak, kazanmamızı sağladı'' dedi.

TOFAŞ olarak bir model oluşturmak istediklerine değinen Orhun Ene, ''Bugün oyunun belli bölümünde beş yerliye döndük. Bunların çoğu değerli oyuncular. Genç oyuncularımız da sırf oynasınlar diye sahaya sürülmüyor. Bunu açık yüreklilikle söylüyorum. Bir buçuk senedir bir model oluşturmak istiyorduk. Bu nedenle bugün alınan galibiyet çok değerli. Ama daha önümüzde kazanılmayı bekleyen çok maç.  En iyi şekilde konsantre olup maçları kazanmak istiyoruz'' diye konuştu.

BERKAN DURMAZ "KAZANMAMIZ GEREKEN BİR MAÇTI"
Maç sonunda yapılan basın toplantısında konuşan genç oyuncu Berkan Durmaz, ''Ligin ilk iki haftasında ekstra galibiyet alamadık. Bugün Demir İnşaat Büyükçekmece karşısında mutlaka kazanmamız gerekiyordu. Play-off yarışında rakibimiz olacak bir takımla, hedef maçlarından birini oynadık. Bugün saha içinde keyif alarak oynadık ve iyi bir basketbolla galip geldiğimiz için mutluyuz'' ifadelerini kullandı.
Editör: Haber Merkezi