Bursada Bugün'ün Instagram hesabında Mehmet Ali Ekmekçi ve Serkan Yetişmişoğlu'nun büyük ilgi gören programı "EvdeKal"anlara Spor"un konuğu Frutti Extra Bursaspor Basketbol Genel Menajeri Nedim Yücel oldu.

Pandemi sürecinin geçen sene olmamasına sevdiklerini vurgulayan Yücel, "Çıkamasaydık emekler zayi olurdu. Bursaspor Futbol Takımı'nın küme düşmesi bizi maddi manevi zorladı. Arda Vekiloğlu ile Mehmet Özdoğan, Süper Lig'e çıkmamıza karşın alt ligi tercih etti kulübün geleceğinden endişe ettiler. İkna etmeyi çalışıyorduk artık tercih edilen bir kulüp konumuna geldik" diye konuştu.

ESKİ KIZ ARKADAŞLARINI BİLE ARAŞTIRIYORUZ

Yabancı oyuncuları transfer ederken ince eleyip sık dokuduklarını vurgulayan Nedim Yücel, "Ortaokuldaki kız arkadaşlarına ve hatta aile bireylerine kadar araştırdık. Nokta atışı yaptığımızı söyleyebilirim. Mickey Riley, düşüşte ve en düşük bütçeli oyuncuydu. Chris Jones'e Maccabi'den teklif geldi. Jones, Moğolistan'da oynuyordu. Kafası karıştı ama kararı bize bıraktı" ifadelerini kullandı.

'ÇAK' YAPMADI DİYE MAÇ BANA BİTMEDİ

Mücadelelerde oyuncuların disiplinsiz davranışlarına izin vermediklerini aktaran başarılı genel menajer, " Bu yıl da sezon içinde 'çak' yapmayan oyuncu olunca bana maç bitmiyor. Saha içinde disiplinsiz davranış gösteren oyuncuya olağanüstü toplanıp uyarılarda bulunduk. Evren ve Ender de çok iyi karakterler. Takıma tecrübeleriyle de önemli destekler sağlıyorlar" diye konuştu.

BÜTÇE KÖTÜ SENARYOYA GÖRE YAPILACAK

Önümüzdeki yılın bütçesini kötü senaryoya göre yapacaklarını açıklayan Frutti Extra Bursaspor Genel Menajeri Nedim Yücel, " Taraftar bize '5 numara yine yok' vs gibi eleştiriler getirecek. Maddi açıdan sıkıntılı süreçten geçiyoruz. Güçlü sponsora rağmen yan gelirlerde soru işaretleri var. Kötü oyuncular almayacağız. Günlük başarılar için plansız hareket edilirse kulüp kapanma noktasına gelir" dedi.

YENİ KOÇ BİRKAÇ GÜNE BELLİ OLUR

Başantrenör Serkan Erdoğan ile yolların ayrılmasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yücel, "Kendisine çok teşekkür ediyorum. Hedefleri doğrultusunda para konuşmadan Bursa'ya geldi. Serkan Hoca ile devam etme fikrimiz de vardı. Artı eksi konulduğunda değişimin daha doğru olacağı düşünüldü. Kendisi son derece başarılı bir sezon geçirdi. Koç konusunda yerli ve yabancı birer isim var. Birkaç gün içinde belli olur" açıklamasında bulundu.

MÜSAADE İSTEYEN YOK

Yeni kadroya ilişkin açıklamalar yapan Nedim Yücel, "Oyuncuların hepsiyle pandemi sürecinde el sıkışarak protokol imzalayıp ayrıldık. Takımın iskeletini korumak istiyoruz. Geçen sene iyi oynayınca piyasaları arttı.     Allerik Freeman Euroleague takımına gitti. Chris Jone ve Perry Jones'e talipler var. Gian'ın da yine talipleri var. Türk oyunculardan Ender Arslan'ı yine kaptan olarak tutmak istiyoruz. Basketbolu bırakınca da teknik heyette kendisine görev vermeyi planlıyoruz. Bizden ayrılmak isteyen kimse yok. Müsaade isteyen de yok. İzzet ve Can Maxim'den daha fazla performans bekliyoruz. Önümüzdeki 1-2 hafta içinde hepsi daha da netleşecek. Tecrübeli oyunculardan ziyade geleceği olan gelişime açık oyuncularla anlaşma sağlayacağız" ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi