ULEB Avrupa Kupası yarı final mücadelesinde Frutti Extra Bursaspor, Morabanc Andorra'ya konuk oldu.

Bursa temsilcisi karşılaşmaya Onuralp Bitim, Kevarrius Hayes, Andrew Andrews, Derek Needham ve Dave Dudzinski ilk beşiyle başladı.

Frutti Extra Bursaspor ilk çeyreğe tutuk başlayan taraf oldu. Dış atışlarda istediğini elde edemeyen yeşil beyazlılar 20-9'luk skor karşısında kötü bir başlangıca da imza attı.

Mücadele Bursa temsilcisi için iyi başlamazken mola dönüşü adeta dönüşün fitilini ateşleyen Frutti Extra Bursaspor 13-0'lık seriyle öne geçti ve ilk çeyreği önde tamamladı. (22-20)

İkinci çeyreğe girilirken İspanyol ekibi 3 dakika boyunca skor üretemedi. Yayın gerisinde umduğu bulamayan Andorra boyalı alandaysa Bursa temsilcisinin baskın bir savunmasıyla karşılaştı. İlk çeyreğin sonunda Needham ve Andrews'ün atışlarıyla öne geçen temsilcimizde Andrews yine pota altı mücadeleleriyle 2. Faulünü aldı ve kenara geldi. Pota altında daha atik bir oyun sergileyen ev sahibi takımda Llovet'in üçlüğü skorda yeniden bir dalgalanmaya sebep oldu. (28-26) 

Yeniden geriye düşen Alimpijevic'in öğrencileri birçok hücumdan boş dönsede Onuralp Bitim ve Dave Dudzinski'nin isabetleriyle soyunma odasına 34-38 önde gitti.

Frutti Extra Bursaspor ikinci yarıya önce Dudzinski ve Andrews ardından Onuralp Bitim'in 3 sayılık isabeti ve pota altında Kevarrius Hayes'in blokuyla hızlı bir başlangıç yaptı ve fark çift hanelere ulaştı. (37-49)

Peş peşe bulunan isabetli atışlar ve İspanyol ekibinin hücumlardan eli boş dönmesiyle maçın yönü Frutti Extra Bursaspor'a döndü. 21-10'luk üstünlük sağlayan yeşil beyazlılar Andorra'ya mola aldırdı. (44-59)

Mola dönüşü 3. Çeyreğin sonunu etkili oynayan Andorra farkı kısa sürede eritse de son çeyreğe önde giren takım Frutti Extra Bursaspor oldu. (56-63)

Final biletinin kesileceği son 10 dakikaya avantajlı giren taraf Bursa temsilcisi oldu.

Final için tüm performansını sahaya koyan yeşil beyazlılar önce Partizan ardından Cedevita Olimpija ve son olarak Morabanc Andorra'yı deplasmanda mağlup ederek finale yükselmeyi başardı.

Frutti Extra Bursaspor'un finalindeki rakibi yarın akşam 21.30'da oynanacak Valencia Basket- Virtus Bologna mücadelesiyle belli olacak.

Editör: Haber Merkezi