Aktif basketbol kariyerine son vermeden önce 2 sezon Frutti Extra Bursaspor’da oynayan Ender Arslan, bugünden itibaren A Milli Basketbol Takımı’nda Başantrenör Ergin Ataman’ın yardımcılığını yapacak.

KARİYERİ BAŞARILAR İLE DOLU

Basketbola 9 yaşında şimdiki adı ile Anadolu Efes altyapısında başlayarak, 17 yaşında A Takım’a yükselen Ender Arslan, soluğu Avrupa’da aldı. Union Olimpija, Tau Ceremica ve Panianios formaları giyen Arslan, daha sonra yeniden Anadolu Efes’e döndü. Burada takım kaptanlığını da yaparak, 5 kez şampiyonluk sevinci yaşayan Arslan, 2011 yılı itibarıyla yoluna Galatasaray’da devam etti. Galatasaray’ın 2013 yılında elde ettiği lig şampiyonluğunda büyük katkısı bulunan başarılı oyun kurucu, buradaki 4 yılının ardından Darüşşafaka Doğuş ve Türk Telekom’da forma giydi. Aynı zamanda Milli formanın da unutulmaz oyuncuları arasına ismini yazdıran Ender Arslan, Ay-Yıldızlılar ile 2010 yılında dünya ikinciliği sevinci yaşadı.



Son durağı olan Frutti Extra Bursaspor’a 2019-20 sezonu itibarıyla gelen Arslan, OGM Ormanspor maçıyla 24 Nisan 2021 tarihinde aktif basketbol kariyerini noktaladı.

Editör: Haber Merkezi