Karşılaşma iki takım içinde özellikle savunmada sert başlarken, ilk periyot başa baş bir mücadeleye sahne oldu. Her hücumun kıyasıya bir mücadeleyle oynandığı karşılaşmada, konuk takım olarak gözüken Bursaspor’da Metin ve Shayok ikilisi takımı öne geçiren etmen oldu.

Shayok’un yıldızlaştığı ilk çeyreği Frutti Extra Bursaspor 5 sayı önde tamamladı. (15-20)

TOFAŞ’ın rakibine üstünlük kurmakta ki en büyük silahı olan basket fauller ikinci çeyreğin başından itibaren etkili oldu. (24-26) Frutti Extra Bursaspor’un top kaybını iyi değerlendiren Akoon Purcell, bulduğu 3 sayılık basketle takımını uzun sürenin ardından yeniden öne geçirdi. (27-26)

Berk Uğurlu ve Akoon Purcell ikilisiyle ivme yakalayan TOFAŞ ilk yarıyı 6 sayı önde tamamlayarak soyunma odasına gitti. (43-37)

Üçüncü çeyrekte fark çift hanelere çıkarken (57-45), yeşil beyazlılar farkı Munford ile eritmeye çalıştı.

Purcell’in periyodu domine eden oyunuyla üçüncü çeyreği önde tamamlayan TOFAŞ, karşılaşmanın kader periyoduna 11 sayılık üstünlük ile başladı. (64-53)

Karşılaşmanın son çeyreğine Tarık Phillip’in 3 sayılık basketiyle başlayan Hakan Demir’in öğrencileri Purcell ve Tarık ile çift hanelere ulaşan farkı korudu. 

Sert faullerin çalındığı karşılaşmada Tarık Phillip sakatlanırken 5 faulle Jeremmy Simmons oyun dışı kalırken, Bursaspor'da da Lamar Peters oyun dışı kaldı.

Oldukça sert geçen son periyotta TOFAŞ 84-77 Bursaspor'u mağlup etti.

SALON: TOFAŞ Spor Salonu

1. Periyot: 15-20

2. Periyot: 43-37 (İlk yarı sonucu)

3. Periyot: 64-53

4. Periyot: (Maç Sonucu)

TOFAŞ: Akoon Purcell , Berkan Durmaz , Berke Büyüktuncel, Semaj Christon,  Berk Uğurlu , DJ White , Alihan Demir, Jeremy Simmons , Bora Satır,  Mert Konuk, Tarık Phillip, Muhsin Yaşar.

FRUTTI EXTRA BURSASPOR: Ömer Can İlyasoğlu, Justin Tillman,  Tevfik Akdamar, Jerome Munford , Marial Shayok, Birkan Batuk , Lamar Peters,Ender Arslan , Oğuz Savaş , Can Maxim Mutaf, Kenneth Kadji , Metin Türen.

HAKEMLER:  Aytuğ Ekti, Ali Şakacı, Ali Köseoğlu.

Editör: Haber Merkezi