KAAN VARDAR | BURSASPORX

Bursa’da otomobil alanında servis ve bakım noktasında faaliyet gösteren Tomurcuk Oto’nun motor yağı firması Motul’la gerçekleştirdiği iş birliğinin tanıtımına yönelik yaptığı tanıtım organizasyona davetli olarak katılan ralli eski şampiyonu Volkan Işık, Bursasporx.com’a özel açıklamalarda bulundu.

BURSA FARKLI YERDE

Yarış hayatı boyunca Bursa’ya gelmeyi çok sevdiğini aktaran Işık, bu şehirde çok güzel yarışlar yaptığını vurgularken, “ Bursa hep kalbimde farklı bir yerde. Bursa otomobili çok sever, burası buluşma noktamızdır. Spor hayatım sonrası sporu geliştirmek için mücadele ediyoruz. Motul’u geçmişten beri tanıyorum. Önemli markalar bir araya geldi. Motul’un mazisi pek yok, burada anlatmaya çalışıyoruz” dedi.

PROFESYONEL TAKIMLAR ARTMALI

Yeni yarış ve yarışçıları değerlendiren efsane pilot, “Dünya değişiyor. Dijital öne çıkıyor. Elektrikli otomobiller geliyor. Sporun seyrinde biraz farklılık görüyorum. Spor ilerliyor çünkü katılım sayısı artıyor. Yarış ve yarışçı sayısında artış var. Sadece amatör sporcuların değil profesyonel takımların da artmasını bekliyoruz.  Benzinin bu kadar konuşulduğu dönemde bunu söylemek zor. Türkiye’de çok büyük markalar var. Otomobilleşen Türkiye’de otomobil sporlarının önüne geçemeyiz” dedi.

KENDİMİZİ DÜNYAYA GÖSTERMELİYİZ

Dünya çapındaki organizasyonlarda Türk yarışçıların mutlaka olması gerektiğini söyleyen Volkan Işık, “Hem Formula 1 hem de Dünya Ralli Şampiyonası gibi önde gelen sporlarda bir Türk’ün olması önemli. Kenan Sofuoğlu ve Toprak Razgatlıoğlu insanların bakış açısını değiştirdi. Büyüyen Türkiye, spor alanında da kendini dünyaya göstermeli.  Spor alanında Türkiye olmak zorunda. F1 ve Dünya Ralli Şampiyonası’ndan bunlar arasında yer alıyor. Burası aynı zamanda bir otomobil üretim merkezi. 6 tane otomobil fabrikası var. Bu alanda da bir şeylerin olmasını bekliyoruz. Bir Türk sporcunun bir motor sporlarında varlığı toplumun isteğiyle paralel olarak ilerliyor. Toplum inanırsa biz daha çok deneriz. Sadece 1 kişi olması başka bir zorluk” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi