Her çalışmada, glikojen kullanımını kesinlikle gerektiriyor. Eğer yeterli karbonhidrat tüketilmezse zamanla glikojen miktarı azalıyor ve git gide yorgunluk, zamanla halsizlik problemleriyle karşı karşıya kalınmaktadır. Bu sebeple spor yapan bireylerin kendilerine ait beslenme programlarında bulunması gereken tam tahıllı karbonhidratlara dengeli ve yeterli bir şekilde yer vermesi gerekmektedir.

Spora başlamadan aşağı yukarı en az 1,5 saat önce yemek yemeyi bırakmalısınız. Egzersiz esansında kesinlikle midenin dolu olmaması gerekiyor. Olur ki spordan hemen önce yemek yenilirse mide de bulantı, kusma ve sindirim sıkıntılarıyla karşı karşıya geliniyor. 

Spor sırasında su kaybını önlemek için yapılması gereken şey egzersiz sırasında su içmeyi kesinlikle ihmal etmeyin. Sıvı kaybı olursa eğer, kasların kasılmaya dayanıklılık sürelerini zamanla azaltıyor. Bu sebeple spor yaparken su ihtiyacı duygusu gelişmeden düzenli bir şekilde sıvı alımı yapmalısınız. Spordan en az 2 saat önce 500 mililitre, spor esnasında ve sonrasında ise 500 mililitre sıvı alımı yeterli olmaktadır. Spor yapan kişinin sıvı kaybını önlemek amacıyla performanslarında bir azalma yaşamamak için günde en az 2,5-3 litre Kolaybet su içmesi en önemli noktadır.
 
Kalsiyum vitamini, kemiklerin güçlü olması sağlamakta ve kas fonksiyonları için kesinlikle gerekli bir mineral. Yağsız süt kullanımı ve süt ürünleri hem kalsiyumun hem de proteinin için iyi birer kaynağıdır. Ayrıca çok düşük yağ oranları nedeniyle spor yaparken kesinlikle içilmesi gereken besin gruplarından bir tanesidir. Her gün en az 5 porsiyon süt ve süt ürünü tüketmeye dikkat etmeniz gerekmektedir.

Sporcuların neredeyse çoğu beslenmesinde proteine ağırlık vermektedir ve günlük protein alımını çoğaltmak için protein tozlarına tüketmelidirler. Oysa kas yoğunluğunu yükseltici gizli gerçek; yoğun antrenman gereği ve yeterli enerji tüketimi olmaktadır. Kas yoğunluğunu çoğaltmak için diyete ek olarak alınan protein tüketimi gerekiyor. Sporcuların beslenme düzenlerindeki miktar artışlarıyla beraber protein miktarı gereken en düşük düzeye ulaşabildiği için ek protein alımına gerek kalmamaktadır. Eğer olur ya enerji alımı yeterli ise günde en az 1-1,5 kilo protein tüketimi ile dengeli bir diyet programı sağlanabilir.
Editör: Haber Merkezi