Kış aylarında hakereketsiz yaşam koşullarından kurtumak için, evde yapabileceğinzi düzenli kış egzersizleri ile hem formunuzu hemde sağlığınızı koruyacaksınız.

Squat (Yarım Çömelme)

Kalça ve bacak kaslarınızı çalıştırmaya yarayan bu hareket, basen boşgenizdeki fazlalıklardan da kurtulmanıza yardımcı olacaktır. Ellerinizi ileri doğru uzatarak , sandelyeye oturur gibi geriye doğru çömelin. Bu egzersizi yaparken sırtınızı dik tutmaya özen gösterin. 15-20 saniye süreyle, bacak kaslarınız ağrıncaya kadar bu harekette kalın, daha sonra doğrulup esneyebilirsiniz. Bu pozisyonu tekrar edin. Yeni başlayanlar bu egzersizi 10 defa yapmanız yeterli olacaktır. Kaslarınız güçlendikçe daha uzun bir süre boyunca günde 20-25 kez bu egzersizi yapabilirsiniz.

Mekik

Özellikle diyetisyenlerinde tavsiye ettiği bu hareket karın kaslarınızı güçlendirmeye yardımcı olacaktır. Mekik çekmeyi genelde yapıldığı gibi değilde, ayaklarınıza bir ağırlık koyarak ve dizlerinizi bükerek yapmak işinizi daha da kolaylaştıracaktır. Resimde de gözüktüğü gibi elleriniz başınızın arkasında, gövdenizin üst kısmını yerden kaldırmaya çalışın. Günde 10 kez bu hareketi evde tekrarlayabilirsiniz.

Plank

Bu egzersiz pozisyonu bacak, göğüs ve sırt kaslarını aynı anda çalıştırır. Özellikle duruş bozukluğu ve masa başı işlerde çalışan kişilerin iyi ve düzgün bir postür kazanmasını sağlıyor. Bu pozisyon için düz bir zeminde, Ön kolunuz, dirsekleriniz ve ayak parmak uçlarınız ile yerden destek alarak tüm bedeninizi, resimde görüldüğü gibi yerden kaldırın. Yaklaşık 10 aniye boyunca bu şekilde durun. Ardından kısa bir süre dinlendiken sonra, bu hareketi 9-10 defa tekrar edebilrisiniz. Bu pozisyon şınav çekmekten daha etkilidir. Omurganız, bel ve boyun kısmınızı bu hareket ile rahatlatabilirsiniz.

Bu evde yapabileceğiniz hareketler haricinde pilates, spinning, zumba, step gibi egzersizlerden kendinize uygun olanları da evinizde yapabilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi