Gençlik ve Spor Bakanlığı ile merkezi hükümetten tesisleşme alanında büyük destek alan illerden biri olan Bursa, önemli uluslararası ve ulusal organizasyonlara ev sahipliği yapma noktasında da Spor Genel Müdürlüğü ve Spor Federasyonlarından büyük destek alarak yüzlerce büyük organizasyon gerçekleştirdi. Bu sayede organizasyonlara katılan yüzbinlerce kişi ilimizde buluşturularak milyonlarca liranın kent ekonomisine kazandırılması sağlandı.

Bursa’nın ekonomisi spor yatırımlarıyla güçlenirken bir yandan da spor turizmi ile kent ekonomisine önemli katkı sağlıyor. Son 4 yılda birçok ulusal ve uluslararası organizasyona ev sahipliği yapan ve son yıllarda çok sayıda organizasyon ve milli takım kampları düzenlenen Bursa sporda emin adımlarla ilerlerken kentin ekonomisine de büyük katkı sağlıyor.

Planlı ve düzenli organizasyon başarısıyla tercih edilen illerin başında gelen ve Spor Organizasyonları alanında da öne çıkan Bursa’da son dört yıl içerisinde yapılan FİFA U 20 Dünya Kupası, Uluslararası Çocuk Kış Kupası, Dünya Snowboard Şampiyonası, Güney Doğu Avrupa Ülkeleri Oryantiring Şampiyonası, Basketbol Fiat Türkiye Kupası, 3 Bant Dünya Bilardo Şampiyonası, Voleybol Cev Bayan Challecev Challenge Kupası, Uluslararası Yıldırım Belediyesi Halter Turnuvası, Balkan Güreş Şampiyonası, Masa Tenisi Ettu Cup Avrupa Bayanlar Şampiyonası, Osmangazi Tarihi Kent Koşusu, İznik uluslararası ultra maratonu, Sutopu World Lig maçı, onlarca spor branşında Süper Lig , 1.Lig ve 2. Lig müsabakaları ve finalleri, 2016 Plaj Voleybolu Balkan Şampiyonası, Akın Alim Türkiye Kulüpler Taekwondo Şampiyonası, Türkiye Motokros Şampiyonası 7. Ayak Yarışları, Eker I Run Koşusu, Türkiye Kulüplerarası Yıldızlar Atmalar Ligi Final Yarışmaları, Yıldızlar ve Gençler Masa Tenisi Balkan Şampiyonası, Salon Okçuluk Türkiye Şampiyonası, ve Türkiye’nin ilk Paralimpik Boccia Şampiyonası gibi yüzlerce büyük spor organizasyonu gerçekleşti. Ayrıca Gençlik faaliyetleri kapsamında Şehirler ve kültürler projesi ile gençlik kampları etkinlikleri, Spor Çalıştayı,  Gençlik Çalıştayı, Engelliler Çalıştayı, Golf Turizmi paneli gibi birçok konferansa, toplantıya, seminerlere de ev sahipliği yaparak yüzbinlerce kişi kentimize gelip milyonlarca lirayı ekonomiye kazandırdı. 

Bu kapsamda spor ekonomisinin kentlerin kalkınmasına ve markalaşmasına büyük katkı sağladığını ve sporun bir taraftan geniş kitlelerin yoğunluk ilgisini çeken bir gösteri ve eğlence faaliyeti olarak tüketim sektörüne dönüştüğünü diğer taraftan da müteşebbisler için önemli miktarlarda finansal hareketlerin sağlandığı bir ekonomik faaliyet alanı haline geldiğini belirten Bursa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Doç. Dr. Süleyman Şahin Bursa'ya son dört yılda Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından 215 milyon lira yatırım bedeli ile birçok vizyon gençlik ve spor tesisinin kazandırılmasının yanında federasyonlar ile işbirliğinde ev sahipliği yaptığımız önemli uluslararası ve ulusal müsabakalarla spor organizasyon ve spor turizmi yoluyla da yaklaşık 250 milyon liranın kent ekonomisine kazandırıldığını vurguladı. Şahin, toplamda son 4 yılda 465 milyon Türk Lirası gibi büyük bir ekonomik değerin gençlik ve spor yatırım ve organizasyonları ile Bursa'ya kazandırılmasının yanında ilimizin tanıtımı ve markalaşması açısından da büyük bir katkı sağlandığını belirtti.
Editör: Haber Merkezi