Badminton Raketlerinin Özellikleri

Badminton raketlerinin ağırlıkları 90-140 gram civarındadır. Bu ağırlık raketlerin yapıldıkları malzemeye göre değişmektedir. Genellikle raketlerin baş kısımları naylon ya da bağırsaktan yapılma malzeme ile örülüdür ve bu örgü kısımlarının her bir karesi birbirine eşittir. Raketin el ile kavranan şaft kısmı metalden, grafitten ve ya fiberglastan yapılır. Raketin uzunluğu en fazla 68 cm olabilir. Genişliği ise en fazla 23 cm olmalıdır. Erkeklerin raketlerinin sap kısmı, kadınların ve çocukların kullanacağı raketlerden daha büyüktür. Raketlerin örgüsünde misina kullanılır ve misinanın kalınlığı 0.66-0.80 mm arasındadır.

Badminton Toplarının Özellikleri

Toplar kaz veya ördek tüyünden yapılmaktadır. Topun altındaki mantar kısmına 14 veya 16 tüy yerleştirilmiştir. Tüy toplar 4.74 ile 5.50 gram arasında ağırlığa sahiptir. Badminton topların naylon olanları da vardır. Bu toplarda oyun sahasının mantar zeminli olması gerekmektedir. Oyuncuların tecrübelerine ve atmosfer şartlarına göre kullanılan badminton topları; yavaş (yeşil bantlı), orta hızlı (mavi bantlı) ve hızlı (kırmızı bantlı) olmak üzere 3’e ayrılır.

Badminton Ağ Özellikleri

Ağın eni 76 cm’dir. Boyu oynanacak sahanın ölçülerine uygun uzunlukta olmalıdır. Ağ direkten direğe iyice gerilmelidir. Yüksekliği oyun alanı ortasında 152,4 cm, çiftlerin kenar çizgisinden itibaren 155 cm’dir. Ağ genellikle koyu renkli ip veya plastik malzemeden yapılmaktadır. Ağın bir karesinin ölçüleri 15x15 mm veya en fazla 20x20 mm’dir.

Badminton Direklerinin Özellikleri

Direkler, kort zemininden 155 cm yükseklikte olmalıdır. Direkler her zaman çiftler tarafı çizgilerine yerleştirilmelidir. File gerildiğinde direkler dik durmalıdır.

Badminton Kıyafet Özellikleri

Badminton hızlı oynan bir spor türüdür. Bu nedenle oyun süresince rahat hareket edilecek kıyafetler seçilmelidir. Kadınlar genellikle beyaz etek veya şort, tişört, gömlek giymeyi tercih ederler. Erkekler de genellikle şort, tişört veya gömlek giyerler. Çoraplar ise giyilen şort ya da eteğe uygun olarak seçilmelidir.

Editör: Haber Merkezi