İkinci 45 dakikayı 10 kişi oynayan yeşil-beyazlılar yanlış karar sonucu tüm planlarını değiştirmek zorunda kaldı. Filmin sonunda olan yine Bursaspor’a olurken, Tolga Özkalfa istenilen yönetimi sahaya yansıttığı için tam not almayı başardı.

Yan hakeme danıştı
Bu sezon başarılı bir grafik çizerek emin adımlarla zirveye doğru ilerleyen Bursaspor, yine kapalı kapılar ardından hakkı yenilen takım oldu. Gözünün önünde olan bir pozisyonu yan hakemine danışarak karara bağlayan Tolga Özkalfa gösterdiği berbat performansla sınıfta kaldı. Net bir açıdan pozisyonun içinde olan Tolga Özkalfa neden yan hakeminden destek istedi? Sonuç olarak olan yine yeşil-beyazlı renklere olurken, yaşanan bu haksızlıkların hesabını gür sesle sormanın vakti geldi de geçiyor bile.

Taktik değişti
Timsah 10 kişi kalınca ister istemez taktik anlayışı değişmiş oldu. Bursaspor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu defans kurgusunda Ertuğrul’un sakatlanması ve Erdem Özgenç’in kırmızı kart görmesiyle ne yapacağını şaşırdı. İkinci yarıda sağ bek ve sağ açık bölgesinde Del Valle’yi değerlendiren Hamza Hamzaoğlu, dakikalar 65’i gösterdiğinde Joshua John’un yerine Mert Örnek’i oyuna dahil ederek genç oyuncuyu sağ bek bölgesine aldı ve Del Valle’nin uç noktada yer almasını sağladı. Haksız yere gösterilen kırmızı kartla tüm düzeni değişkenlik gösteren yeşil-beyazlı takım, ikinci yarıda mecburi olarak defansif futbolu tercih etmesiyle, rakip takımın daha rahat bir şekilde atak yapmasını engelleyemedi.

Hamza Hamzaoğlu’nun kadro seçimi hatalı
Serdar Kurtuluş ve Erdem Özgenç’in sakatlığı sebebiyle Ertuğrul Ersoy’u sağ bek bölgesinde değerlendiren Hamza Hamzaoğlu, bugüne kadar en doğru kararı verdiğini gösterdi. Devşirme bek oyuncusu konumunda olan genç oyuncu özellikle Fenerbahçe maçında başarılı bir performans ortaya koyarak Hamza hocadan tam not almıştı. Fakat Erdem Özgenç’in tam olarak hazır olmaması bu maçta Ertuğrul’un yine sağ bek’te başlamasına neden olsada, bu hamle maçın kaderini etkilen en önemli karar oldu. Eğer Erdem Özgenç hazır olmasaydı Ertuğrul’un yerine oyuna dahil olmazdı. Neden mi, çünkü ikinci yarıda Mert Örnek sağ bek bölgesinde oyuna dahil oldu. Yani bu şu demek oluyor. Erdem Özgenç oynayacak durumda ise ki oyuna aldığına göre evet. O zaman defans bölgesinde Ertuğrul ve Sivok ikilisini değerlendirip sağ bek’te Erdem’e şans verip orta saha kurgusunda da Faty ve Şamil ikilisiyle başlayabilirdik. Eğer böyle bir kadroyla sahada yer alsaydık hem yumuşak bir orta saha kurgumuz olmazdı hemde rakibe kendimizi teslim etmemiş olurduk. Tabi bu benim görüşüm. İster katılırısınız, ister katılmazsınız. Ama siz hazır bir oyuncuyu 11’de değerlendirmeyip devşirme oyuncuyla sahaya çıkarsanız, takımın iskeletiyle oynadığınız için kendi kaderinizi kendiniz belirlemiş olursunuz.

Harun ne yapsın
Bu sezonun en iyi üç ismi kim diye sorsalar tartışmasız Batalla, Sivok ve Harun isimleri ön plana çıkar. Son derece başarılı bir performans ortaya koyan Milli kaleci Harun Tekin, Kasımpaşa maçında olduğu gibi yine Gaziantepspor maçında da penaltı kurtararak üstüne düşeni yaptı. Kalede güven veren bir isim olan başarılı file bekçisi özellikle yan toplardaki zafiyetini de yavaş yavaş düzeltmeye başladı. İlk yarının sonunda kurtardığı penaltı pozisyonu sonrası devre arasına 1-1’lik beraberlikle girilmesini sağlayan Harun, Bursaspor’un yediği üçüncü golden sonra adeta yıkıldı. İkinci 45 dakikayı bir kişi eksik oynayan yeşil-beyazlılar üçüncü golde rakip takımın elini kolunu sallayarak gol atmasına engel olamadı.

Editör: Haber Merkezi