Yıldırım Demirören yönetimindeki Futbol Federasyonu, dünden bu yana yoğun çaba gösterdi. Buna göre bu akşam EURO 2016'da oynanacak maçta İstanbul'daki terör saldırısına karşı sessiz kalınmayacak.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın, dün medya mensuplarıyla bir araya geldiği toplantıda, UEFA’nın Atatürk Havalimanı’na yapılan terör saldırısının saygı duruşu yapılmayacağını açıklamasıyla sitemini dile getirmişti.

Ancak bugün olay başka bir boyut kazandı. Bu gece oynanacak Polonya-Portekiz Çeyrek final maçının başlama vuruşundan önce, taraftarların saldırıyı alkışlarla protesto edeceği bildirildi.

Akif Çağatay Kılıç: "UEFA’nın kararından dolayı üzüntümü dile getirmek istiyorum"
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç spor basınıyla yaptığı iftarda, UEFA’nın, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası maçlarında saldırı nedeniyle saygı duruşu yapılmayacağı yönünde karar aldığını belirterek, "UEFA, Fransa’da düzenlenen 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda saygı duruşu yapılmayacağı yönünde karar aldı.

Bu konuda üzüntümü dile getirmek istiyorum. Uluslararası alanlarda verilmesi gereken en güçlü tepkinin verilmemesi bizi üzmüştür" dedi. Bakan Kılıç, UEFA'nın bu kararına tepki gösteren birçok kişinin düşüncelerine tercüman oldu.
Editör: Haber Merkezi