Maçın ilk dakikalarında bulduğumuz golün yine VAR sistemine takılması kısa süreli oyun hâkimiyetinin kaybına sebep olsa da ilk yirmi dakika rakip kaleyi şut yağmuruna tutan Bursaspor’du. Takım yorulduğu anlar dışında rakibi hep orta sahada tuttu. Göbekte sözümüz geçtiği kadar oyunda hüküm sürdük. Bu sebeple orta alanda rakibe basan, rakibin attığı pasları takip eden, topu alıp ileriye doğru kat eden oyuncuları yürekten tebrik etmek gerekir.

Haftalardır eleştirdiğim üçüncü bölgede top tutamama ve oyun kuramama sorunu maç itibarıyla da aşılmış oldu. Oyuncular birbirinin huyunu suyunu bilir olmuş. Gerek Lima’nin gerek Tunay, Saivet ve Aytaç’ın rakip sahaya oyunu yıkarak ileride pas oyununu sürdürmesi, bunu çok rahat yapması takımın oyun anlayışını gösterdiğine işaret ediyordu.

Yorulduğumuz zamanlar dışında rakibi kendi sahamıza çok getirmedik. İyi pas yaptık, oyuncular kritik toplar kaptı, güzel ara paslar attık. Şiir gibi top oynadık. Bu oyun anlayışı taraftarın takdirini topladı. Buna herkes yürekten sevindi. Gel gelelim futbolun gerçeğinin galibiyet olması hâlâ kafalardaki soru işaretlerini silmedi.

Kevgir

Oyuncuları ve teknik kadroyu özellikle bu başlık altında eleştirmek istiyorum. Edebiyatçı bir kimse şöyle diyor: Geri kalmışlık bir bütündür. O hâlde ileride olmak da öyledir. Bu düşünceden hareketle takımın genel manada iyi olduğunu söylemek isterim. Bununla birlikte takımın parlayan yüzlerini de belirteceğim.

Okan Koçuk

Kalede kendinden emin duruşuyla güven veren genç eldiven maçta kurtardığı penaltı ile takımın zorlu maçtan puan çıkarmasında büyük rol oynadı. İşte Bursaspor’un aradığı o kan, o ruh bu ruhtur.

Saivet

Takımın omurgası olarak görev alan oyuncu ileriye doğru hamleleriyle oyunumuza canlılık getirdi. Özellikle orta alanda çalım ve bacak hareketleri ile karşısındakini geçerek rakip kaleye yürümesi uzun zamandır görmediğimiz güzel hareketlerden.

Badji

Rakibin ataklarını orta alanda keserek gol heveslerini kursakta bırakması takımın yorulmadan atağa kalkması anlamında büyük katkı sağladı.

Umut

Yeni transferlerden ve soru işaretlerinden biri olan Umut genel anlamda takıma katkı sundu. Visca’ya ikram ettiği top yüreklerimizi ağızlarımıza getirse de golle sonuçlanmaması yine aynı yüreğe su serpti. Bir pozisyonda da iyi yer tutamaması rakibin içeri kadar gelmesine neden oldu. Tüm bunlara karşın Umut’a güveniyor ve oyununu geliştireceğine inanıyoruz.

Teknik Ekip

Hiç şüphesiz övgüyü hak edenlerden biri de Samet AYBABA ve ekibidir. Rakibi çok iyi analiz etmişler. Top ayağımızda oynarken topu kaptırdığımızda da nasıl oynayacağımızı çok iyi biliyorduk.

Galibiyet hasretimiz bir hafta daha artmış olsa da inancımızdan hiçbir şey kaybetmedik.

İrem ALTINDAĞ
www.iremaltindag.com

Editör: Haber Merkezi