Bursaspor’un sezon başında Bandırmaspor’a kiraladığı Furkan Soyalp, çok çalışıp geri döndükten sonra Bursaspor’da kalıcı olmak istediğini söyledi. Pablo Martin Batalla’dan öğrendiklerini Pablo emekli olduktan sonra kendisinin uygulayacağını belirten genç oyuncu; “Taraftarımız merak etmesin elimden gelenin en iyisini yapıp onlara layık olmaya çalışacağım” şeklinde konuştu. En büyük hayalinin Bursaspor’da başarılı olduktan sonra A milli takıma kadar yükselmek olduğunu vurgulayan yetenekli orta saha; “Tabi ki ben buraya gelirken hayallerim, hedeflerim ve fedakarlıklarım oldu o yüzden ay yıldızlı forma en büyük önceliğim” ifadelerini kullandı.

Bursaspor’dan kiralık olarak sezon başında Bandırmaspor’a geldin. Pablo Martin Batalla’nın veliahtı diyebiliriz. Furkan, bugünkü maçta 0-0 lık beraberlik sonradan oyuna dahil oldun. Nasıl bir karşılaşma oldu, performansını nasıl buldun?
Hafta boyu çok iyi hazırlanmıştık bu maça, şehrimizinde bizimde önemsediğimiz bir maçtı. Bandırma inanın daha iyi yerleri hakediyor ama bu ligte ilk sezonumuz o yüzden bazı ufak tefek acemiliklerimiz oluyor ama inanın saha içinde herkes elinden geleni yapmak istiyor, yapıyorda hocamızın direktifleri doğrultusunda bugün taktik içerisinde iyi oynadığımızı düşünüyorum.  Çokta iyi pozisyonlara girdik. Tabi bunda bitirici de çok önemli. Bugün şanslıydık diyelim ama bu önümüzdeki maçlar için bize ümit verdi.  Ben inanıyorum ki Bandırmaspor kulübü bu ligte ses getiricek bir takım. Bizden beklenti düşük olabilir yeni gelmiş bir kulüp olarak böyle kötü gözüyle bakılabilir ama inanın ki bu takım bu özgüvenlenle her şeyi yapabilir. Biraz genç bir kadromuz var ama biz bunu saha içinde avantaja çevirmeyi biliyoruz. Umarım bize güvenirlerse Bandırma halkını daha iyi yerlere taşıyacağız. Belkide burası da bir gün bir şehir olacak. Bunu da hepimiz canı gönülden istiyoruz.  Aynı kalp atışlarımız aynı atıyor taraftarlarla bunları da bilmesini istiyoruz çünkü takımdakilerin desteğe ihtiyacı var.

Aslında net bir şekilde söylemek gerekiyorsa şu anda Bursa’nın gözü kulağı Bandırma’da çünkü alt yapıdan yetişen üç tane önemli oyuncu Furkan Soyalp, bunlardan biri sensin Emirhan Aydoğan ve Okan Koçuk, antrenör olarakta Bursa’dan yetişen bir isim İsmail Ertekin. Bursalılara bakış açısı şuan nasıl Bandırma’da?
Tabiki de biz buraya katkı koymaya geldik tabi öncelikle takıma kendimize bireysel katkı koymaya geldik. İsmail hocamızda bize bu konuda destek veriyor ki zaten takım arkadaşlarımızda öyle biz takımın menfaatleri  doğrultusunda hareket etmek zorundayız. Burda da kendimize tecrübe kazanmak zorundayız. Umarım öncelikle Bandırmasporun başarısı sonra bireysel gelişim ve daha sonrada Bursaspor’un başarısını düşünmek zorundayız. En sonunda da bir türk insanı, bir türk vatandaşı olarak Türkiye’yi temsil etmek isteriz tabiki. Umarım bu konuda bu yıl da tecribe kazanırız. Tekrar altını çizmek istiyorum öcelikle Bandırmaspor takımı daha sonra bireysel daha sonra da Bursaspor’a döndüğümüz zaman tecrübeli bir şekilde dönmek istiyoruz.

Aslında en büyük hayalin senin şuan da burda Bandırmaspor’da bu sezon başarılı olmak ardından tekrar Bursaspor formasını giyerek iyi yerlere yükselmek tabi bunun top noktası  Milli Takım.
Furkan SoyalpEvet, kim istemez ki kesinlikle. Ay yıldızlı formayı herkes tatmak istiyor. Ama söylediğiniz gibi de hedefimiz önce bireysel olarak burası daha sonra da o hayalini kurduğumuz ve fomrasını giymek için bazı fedakarlıklar yapıp böyle tecrübe kazanmak için fedakarlık göstererek tekrar geri dönme isteğiyle, arzusuyla çalışmaya devam ediyoruz. Umarım bunlar gerçekleşecek şeyler, umarım Bursaspor formasını da tekrar giyeriz. Umarım Bandırmaspor da çok iyi başarılar sağlar. Bandırmaspor Kulübü’nü, hocasını,  kaymakamını bize destek verdiği için herkese çok teşekkür ederiz, taraftara çok teşekkür ederiz. Bandırmaspor’un daha iyi yerlerde olacağını  biz takım olarak inanıyoruz, onlarında inanmasını istiyoruz.

Bursaspor’da oynarken en samimi arkadaşın Ozan Tufan Fenerbahçe’ye transfer oldu. Şuan da milli takımın değişilmez oyuncusu onunla ikili ilişkilerin devam ediyor mu hala?
E, tabiki yani futbol sonuçta gelip geçiçi bir meslek ama arkadaşlık, dostluk baki kalacak bir şey. Onunla hala konuşuyoruz, o belki çoğu insanın imkansız dediği şeyleri başardı. Ama bunda da Bursaspor’un merdiven olarak çok iyi bir şekilde kullandı çünkü Bursaspor çok büyük bir camiya. Bursaspor’dan Milli Takım’a gitti. Şimdi de başka takımlara gitti. A milli takım geçmişimiz oldu ama temeli tabi Bursaspor. O yüzden bunu da unutmuyor, o bunu da kendisi de söylüyor, kendisi de unutmuyor. Umarım biz de bunu kullanarak çok iyi  yerlere geliriz. Yani hayallerimizin ucu yok. Bir hayal gerçekleştiği zaman yeni bir hayal kurmamız gerekiyor o yüzden durmanın da bir anlamı yok, sürekli çalışmamız gerekiyor.  O yüzden hayallerin sınırı yok biz kurmaya devam ediyoruz.

Sevgili Furkan, bütün Bursa senden patlama bekliyor. Ben seni yaklaşık altı yedi yıldır takip ediyorum Bursaspor altyapısında da Ozan Tufan’la beraber oynarkende sen hep ön plandaydın her zaman ama bir anda Ozan patlama yaptı yükseldi gitti. Bursaspor taraftarları senden de bu sezon TFF 1.Ligi’nde patlama yapman bekliyor. Önümüzdeki sezon Bursaspor formasını giyerek Furkan Soyalp’i Timsah Arena’da kırk beş bin kişi canlı canlı izlemek istiyor ama Furkan Soyalp olarak. Bununla ilgili çalışmaların var mı? Gerçekten de formayı kapmak için savaşıyor musun?
Tabi ki ben buraya gelirken hayallerim, hedeflerim ve bazı fedakarlıklarım oldu o yüzden ay yıldızlı forma öncelikli oluyor daha sonra Bursaspor formasını kesinlikle terletmek istiyorum. Bu yıl da tecrübe kazanıp daha güçlü bir Furkan olarak dönmek istiyorum. Türk futbolunda benim oynadığım mevkilerde daha çok yabancı oyuncular, sorumluluk sahibi, tecrübeli oyuncular yer alıyor. Bende tecrübe kazanıp Pablo’dan öğrendiklerimi de üstüne katarak Bursaspor’a döndüğüm zaman belki de o emekli olduğu zaman onun yerini doldurmaya çalışacağım ki dolduramam tabi ki ama doldurmaya çalışacağım. Umarım bu doğrultudaki çalışmaların doğru yolda devam eder. İnanın ben çalışıyorum inşallah da beklenen patlamayı yapmak istiyorum.

O zaman biraz da Bursaspor’u konuşalım. Bursaspor şuan da dört maç sonunda 9 puanla emin adımlarla zirveye doğru ilerliyor. Önümüzde ki haftada Kasımpaşa’yla  maç var, onu da yendiği taktirde beş maçta on iki puan toplayacak. Bursaspor’un performansını nasıl değerlendiririsin?
Tabi ki takip ediyorum Hamza Hamzaoğlu çok değerli bir hoca, sürekli kontak halindeyiz bizi takip ediyor. Bir aidiyet duygusu oluşturmaya çalışıyor ki Hamza hocaya çok güveniyorum kesinlikle oluşturmuştur aidiyet duygusunu. Bursaspor taraftarları da görüyor ki oynayan genç oyuncularımız Kubilay olsun Ertuğrul olsun elinden gelen özveriyi sonuna kadar gösteriyor. Bizde döndüğümüz zaman bu özveriyi göstericez. İşler kötü gittiği zaman elimizi taşın altına sokucaz sokmayı bilicez ve Bursaspor tarafları gördüğünüz gibi gençleri içe çekmesini biliyor ve onları korumasını biliyor. Hamza hocada bu olayı çok güzel yönetiyor. İnşallah Bursaspor bu yılda çok güzel yerlere gelir. Ben çok umutluyum. 2010 yılındaki Bursaspor’u izliyor gibiyim şuan ama benim haddim değil ama izliyor gibiyim inşallah umutlarım gerçek olur bu yıl sonunda Bursaspor’da neden olmasın bir şampıyonluk daha kesinlikle kaliteli bir takım hocada kaliteli bir hoca umarım olur.

Sevgili Furkan Soyalp, gözler senin üzerinde taraftarda seni arzuluyor performansını yükseltip önümüzdeki sezon senin Timsah Arena’da şov yapmanı bekliyoruz.
Çok teşekkür ederim.İnşallah bende bu doğrultuda sonuna kadar çalışacağıma size söz veriyorum.

Röportaj: Uğur Engin
Editör: Haber Merkezi