Mali yapılanmayı hazırlarken önce diğer kurumları incelediklerini, şampiyon olmuş diğer 4 kulübün batık durumda olduğunu gördüklerini anlatan Pulat, Bursaspor'un da benzer durumlar yaşamaması için sağlıklı bir yapı kurmayı amaçladıklarını söyledi. 

Pulat, kulübün şirketleşmesini çok önemsediklerini, bununla ilgili çalışmaları yıl sonuna kadar bitirmek istediklerini belirterek, "Şirketin halka arzıyla ilgili de bir düşüncemiz var. Çünkü buradan ciddi gelir beklenebilir. Camianın, taraftarların ve kamuoyunun, kulübün yabancıların eline geçmesi gibi bir endişesi var. Bu mümkün değil çünkü halka arz yüzde 25'i geçmeyecek. Bursa dışında yaşayanların da Bursalıların da bu pastadan bir dilim almasını istiyoruz. Bu çerçevede halka arz önemli." diye konuştu. 

Kulübün, göreve geldiklerindeki borcunun 291 milyon 576 bin lira olduğunu hatırlatan Pulat, 8 aylık süreçte borcu 253 milyon liraya indirdiklerini, borçların yeniden yapılanması, kulübün yüksek faizden kurtulması için düşük faizli kredi konusunda başka bankalarla görüşme halinde olduklarına değindi. 

Pulat, Bursaspor'un mali tablosunu düzeltmeye başlamasıyla artık kredi arayan değil bankaların uygun koşullarda kredi önerdiği bir kulüp haline geldiğini dile getirerek, çok yüksek faiz ödenen 70 milyon liralık bir kredinin kapatılması için 100 veya 120 milyon liralık bir kredi kullanmayı düşündüklerini anlattı.

Bankalara, kulübün gelecek 7 yıllık perspektifini, hedeflenen gelir ve giderlerini içeren bir mali tablo sunduklarını aktaran Pulat, "Bankalar sunduğumuz dosyayı çok beğendi. Bu yeni kredi ile borçlarımızı yeniden yapılandıracağız, yüksek faiz yükünden kurtulacağız, 7 yıl sonra borçsuz hale geleceğiz, bir miktar parayla yeni yatırımlar yapıp kulübe gelir getirici projeler yapacağız." şeklinde konuştu.  

Pulat, göreve geldikten sonra bilançolarda yer almayan 120 milyon lira gibi bir vergi borcuyla karşı karşıya kaldıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Ana para borcu 34 milyon lira olan bu borçla ilgili hemen ilgili kurumlarla temasa geçtik. Bize vergi affından yararlanmamız halinde borcun yarısı olan 17 milyon liralık kısmı, belli bir ödeme planıyla ödeyebileceğimiz söylendi. Biz yaptığımız araştırmada, Trabzonspor'un yarısı yerine yüzde 22'si üzerinden anlaştığını öğrenince harekete geçtik. Yaptığımız pazarlıklar sonucu vergi borcunu 7 milyon lira gibi bir rakama düşürdük. Bunu da uzun vadeli bir program dahilinde ödeyeceğiz. Yani bilançolarda yer almayan bir önemli yükten de kulübü kurtardık. Bizden sonra Galatasaray, Fenerbahçe ve Eskişehirspor da aynı yöntemle borcunu yapılandırdı."

Editör: Haber Merkezi