Heykel'deki Valilik binasında gerçekleştirilen toplantıya, Vali Yardımcısı Ergun Güngör başkanlık yaptı. Toplantıya, Bursaspor Kulübü Genel Müdürü Erhan Başoğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin ile jandarma, emniyet ve diğer kurumların yetkilileri de katıldı.

Kurulun toplantısında, Bursa Büyükşehir Belediyesi Stadı'nda 15 Mayıs Pazartesi günü saat 20.00'de başlayacak maça Beşiktaşlı taraftarların alınması yönünde karar verildi.

Karar doğrultusunda, siyah-beyazlı taraftarlara ayrılan biletler, satış için Beşiktaş Kulübüne verilecek. Siyah-beyazlı taraftarlar İstanbul'dan toplu halde stada getirilecek.

Ligin ilk yarısında oynanan Beşiktaş-Bursaspor maçındaki uygulamanın aynısının Bursa'da da yapılacağını dile getiren Başoğlu, Beşiktaşlı taraftarların karşılaşmayı misafir tribününden izleyebileceğini belirterek, "Münferit olarak Beşiktaş taraftarlarının stada alınması mümkün değil. Bütün misafir tribünündeki 2 bin 50 bileti Beşiktaş Kulübü alacak. İstanbul'dan kafileler halinde gelecekler. İl girişinde karşılanacak stadyumumuza alınacaklar. Maçı seyrettikten sonra da tekrar İstanbul'a dönecekler" dedi.

Bir basın mensubunun, "Gerginlik çıkma ihtimaline karşı ek güvenlik tedbiri alınacak mı?" sorusuna ise Başoğlu, "Tabii ki özel güvenlik sayısı arttırılacak. Maç öncesi de stat girişindeki üst aramasını özel güvenlik değil resmi güvenlik yapacak. Emniyetimizin aldığı diğer tedbirler de olacak" yanıtını verdi.

Editör: Haber Merkezi