Bursaspor Başkanı Enes Çelik, Mardin 1969 Spor karşısında alınan galibiyetin ardından önemli açıklamalarda bulundu. Taraftarın performansına ayrı bir parantez açan Çelik, destekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Taraftar vurgusu dikkat çekti

“Şöyle söyleyeyim; taraftarımız zaten her zaman harika ama bugün gerçekten inanılmazdı. Özellikle maçın son bölümünde bunu daha net hissettik. Yetkili büyüklerimize de söyledim, ‘Bu taraftar ne yapmış böyle?’ dediler. Gerçekten müthiş bir tezahürat ve inanılmaz bir destek vardı. Kendilerine her zaman teşekkür ediyorum çünkü başarımızda çok büyük payları var. İç sahada gol yemememiz, yakaladığımız seri ve özellikle iki yarıdaki performansımız kesinlikle tesadüf değil. Hepsinin ağzına, ayağına sağlık diyorum. Formada da, kombinede de, her konuda destek oluyorlar. Biz de onlar için en iyisini yapmaya çalışıyoruz.”

Kritik galibiyet ve puan farkı

Alınan galibiyetin lig yarışındaki önemine de değinen Çelik, en yakın rakiplerle aradaki farkın açılmaya başladığını ifade etti.

“Tabii bu galibiyet çok önemliydi. En yakın rakibimizden üç puan almak büyük bir avantaj sağladı. Mardin ve Aliağa ile aradaki fark belli bir noktaya geldi. İnşallah önümüzdeki hafta Ankara Demir maçını da kazanarak, rakiplerimizin durumuna göre avantajımızı daha da artırmak istiyoruz.”

Ankara Demirspor maçı için stat planı

Bursaspor Başkanı, önümüzdeki hafta oynanacak Ankara Demirspor karşılaşmasıyla ilgili de önemli bir gelişmeyi paylaştı.

“Takımımızın Ankara Demirspor karşılaşmasının daha büyük bir sahada oynanması için doğrudan başkanımız ve Ankara Demirspor Başkanı ile görüşmeler gerçekleştirdik, gerekli girişimlerde bulunduk. Yüzde 99 ihtimalle karşılaşma daha büyük bir statta oynanacak. Taraftarımızın yine orada olacağını düşünüyorum; sağ olsunlar, her yerde bizimleler. Taraftar cezası ise yüzde 10’luk bir bölümü kapsıyor, buna rağmen desteklerini sürdürüyorlar.”