Sezon başı itibariyle "Çok acı çekeceğiz." diye ön görüsünü dile getiren Mustafa Er Hoca, camianın, Bursa şehrinin büyük desteğine ihtiyaçları olduğunu, şehrin kenetlenmesi gerektiğini söylediğinde hepimiz hak vermiştik. Ama gelinen noktaya bakılırsa sadece hak vermişiz, gereken desteği şehir olarak verememişiz.

Ne yeni gelen yönetim ne de şehir, üzerine düşeni tam olarak yapamadı. Yönetim adına iyi niyetli düşünerek "yapmak istedi ama yapamadı" desek de var olan durumumuzu açıklamaya yetmiyor.

Maddi olanaksızlıkların doğurduğu kısıtlamaları, olumsuzlukları yönetemedi Sn.Erkan Kamat ve arkadaşları.

Hatta kabuklarına o kadar çok çekildiler ki ne çektiklerini de bilmiyoruz. Şeffaf olup, karşılaştıkları her sorunu paylaşsalardı büyük-küçük demeden, belki de çözmek adına vicdana gelenler, fikir bulabilenler olabilirdi. Ama yönetim, hem kulübün durumu ile ilgili suskun kaldı hem de sahada yaşanan tüm olumsuzluklarda. Bir türlü olanı biteni tam ögrenemedik; bu adamlar ne yapıyor, ne ile uğraşıyor, işler nasıl gidiyor öğrenemedik. Sahadaki gençlere yöneldik, onların başarılarıyla sevindik, başarışız olduklarında sırtlarını sıvayıp "Canınız sağolsun" dedik.

Sonunda bugünlere geldik ve şu an Süper Lig'e çıkma hesapları içerisinde, coşkulu bir ruh hali içerisinde olmamız gerekirken, önümüzdeki yılların planlamalarına kafa yoruyoruz.

Yeni başlayan süreç, tüm üzuntülerimizi içimize atıp, kabulleniş sürecini hızlı atlatıp, futbol aklıyla hareket edilmesi gereken bir süreç.

Yepyeni bir yönetim, yepyeni oyuncularla desteklenmiş bir takım ve "yine" kenetlenmiş bir şehre ihtiyacımız var. Sn.Faruk Çelik'ın Rops Dergisi için verdiği röportajda gördüm, " Tek bir kişinin altından kalkabileceği bir yük değil bu; tüm dinamiklerin, siyasilerin, belediyelerin vb. güç birliği yaparak altından kalkabileceği bir durumdayız." nazarında bir açıklaması oldu ki katılmamak mümkün değil.

Peki, etrafında toplanılacak, destek verirken güven problemi yaşanmayacak, camiayı birleştirebilecek ölçekte bir isim var mı ki?

Futboldan anlayan, parası olan ve para bulabilecek, o parayı doğru yönetebilecek bir ekip kurulabilir mi?

Herkes, ben dahil, olması gereken özellikleri sıralıyoruz ama vücüt bulabilecek mi bir isim altında bu özellikler, açıkçası ben çok kaygılıyım.

Yeni başlayan süreç, daha lig bitmeden şekillenmeye başlamalı.

Bakalım yine ayrışacak mıyız her zaman olduğu gibi, yoksa hazin sonu artık kabullenip, can havliyle her şeyin üzerine bir sünger çekerek tek bir kuvvet olmayı başarabilecek miyiz yaşananlardan ders çıkarıp?

Zaten tek kuvvet olmayı başardığımız yıllarda, neler yapabildiğimiz tarihte yazıyor.

Yeniden başlarken, herkesi itidale davet ediyorum; saygıda kusur etmiş olmayalım büyüklerimize istirham ediyorum.

Tüm iç çekişmelerden uzak bir camia, maddi anlamda birleşmiş bir şehir ve bu yeni dogan gücü kullanabilecek futbol aklına sahip insanlar, inşallah Bursaspor'umuzu ait olduğu lige geri döndürüp, yeni başarılar kazandirabilir bizlere.

Bizler de her daim üstümüze düşeni yapalım.

Saygılarımla.