Bursada Bugün TV'de Serkan Yetişmişoğlu ile Mehmet Ali Ekmekçi'nin sunumuyla yayımlanan 'Evden Süper Futbol' programının konuğu Bursaspor Teknik Direktörü İbrahim Üzülmez oldu. 8 Mayıs'tan itibaren Özlüce İbrahim Yazıcı Tesisleri'nde çalışmaya başladıklarını kaydeden tecrübeli teknik adam, "Güzel bir sinerji yakaladık. Perşembe ve cuma günü de antrenmanlarımızı yaptıktan sonra bayram iznine çıkacağız. Bugün de COVID-19 testlerimizi gerçekleştirdik" ifadelerini kullandı.

KARANTİNA LİGİ OLUŞTURULMALI

Liglerin ne pahasına olursa olsun oynanması gerektiğini söyleyen Üzülmez, " Süper ve TFF 1'nci Lig karantina ligi oluşturulmalı. İstanbul ve Antalya ön plana çıkıyor. Bunun daha doğru olduğunu düşünüyorum. Futbol Federasyonu maliyetleri karşılayarak karantina ligi ortamına bizleri taşır. Şampiyon ve küme düşenler belli olur. Dilerim şampiyonlardan birisi de Bursaspor olur" dedi. 

LİGLER ERTELENMEDEN BİTMELİYDİ

TFF'nin önlemini daha önce alması gerektiğini açıklayan Bursaspor Teknik Direktörü, "Keşke bu vaka sayısı 15-18'ken gidip oynasak, ligler şimdi bitmişti. Herkes o zaman liglerin ertelenmesi gerektiğini söyledi ama sonra da sessizlik oldu. Buna anlam veremedim. Ligi oynayalım, TFF bu sorumluluğu üstlenebilir. Oyuncularımızda belirsizlik olması anlamında tedirginlik vardı. Artık tarihler belli olunca antrenmanların dozu da arttı. BB Erzurum'daki tedirginlik buraya da yansıdı" ifadelerini kullandı. 

DOĞRU BESLENMEYEN OYUNCULAR VAR

Bursasporlu oyuncuların fit gelmediğini söyleyen İbrahim Üzülmez, "Kilo alanlar var bunlar içinde Selezynov başı çekiyor. 30 günlük süre hazırlanmak için yeter. Doğru anlamda beslenen de işi boşlayan oyuncular da var. Bu camianın bulunduğu yer burası değil. Kent tarafından sahipsiz bir görüntü içerisindeyiz. Başkan Mesut Mestan da elinden geleni yapıyor. Keçirörengücü maçına kadar bomba gibi bir takım olacağız. Kalite var ama takım olursak bu işi başaracağız. Takımdaşlık öne çıkmalı ve kenetlenmelidir. Saha içinde oyuncuları mental anlamda iyi hazırlamak gerekiyor" dedi.

ŞİMDİ SESSİZ OLANLAR OTOBÜS ÜSTÜNDE BİZE YER BIRAKMAYACAK

Karşılaşmaların seyircisiz oynanmasının en çok Bursaspor'u etkileyeceğini söyleyen Üzülmez, " Bizim taraftarımız içerde ve dışarda takımına pozitif anlamda katkı veriyor. Takımla ilgili herkes sorumluluk almalı. Ben de şu an tesislerde yatıp kalkıyorum. Yabancı oyuncularımızı mental anlamda motive etmek ve onları hazırlamak zorundayız. Başkan Mesut Mestan da çalışıyor. Görevi olan diğerleri ise sessiz. Şampiyon olunca otobüslerin üzeri doluyor. O zaman da açık otobüslerin üzerinde kendimize yer bulamıyoruz. O otobüsün üzerinde yer bulmaya çalışacağız bizlerde" diye konuştu. 

TECRÜBELİ İSİMLER DEVREYE GİRMELİDİR

Bursaspor'un lig tarihinin kesin belirlenmesinin ardından Bolu'da bir kamp yapacağını söyleyen İbrahim Üzülmez, " Bayramdan sonra 1 hafta tesislerimizde çalışıp ardından Bolu'da kampa girip Keçiörengücü maçına da oradan geçmeyi planlıyorum. Yetenek maç kazandırır, takım şampiyon olur. Bir takım kimliğini ortaya çıkarmaya çalışıyorum. 6 haftalık bir maratonumuz var. Serdar Özkan takımla çalışmalara başladı. Serdar, Traore, Tayfur ve Kerem gibi oyunculardan çok şeyler bekliyorum. Özer, Selezynov ve Selçuk gibi tecrübeli oyuncular bundan sonraki süreçte devreye girmelidir" dedi. 

BATALLA KONUSU SEZON SONU KONUŞULUR

Bursaspor'la Süper Lig'de devam edip etmeyeceğini de ifade eden Üzülmez, dolu tribünler önünde Süper Lig'de de bu takımın başında yer almanın önceliği olduğunu vurguladı. Yeni sezonda Batalla'nın teknik ekibinde yer alıp almayacağına ilişkin konuşan Bursaspor Teknik Direktörü İbrahim Üzülmez, "Ben bir kulübe mal olmuş oyunculara büyük saygı duyarım. Batalla, Bursaspor'un geçmişinde önemli bir oyuncu. Başkan Mesut Mestan ulusal bir kanalda neden böyle bir açıklama yaptığını da amacını da anlamadım. Benim şu an tek önceliğim Bursaspor'u şampiyon yapmak, limana yanaştırmak ve hedef ulaşmaktır. Şampiyon olduktan sonra bunlar konuşulur.   Hedefe giderken bu konuşmalar takımı geriye götürür, taraftar bölünür. Camialar kalıcıdır, İbrahim Üzülmez gider x teknik adam gelir o gider Batalla gelir. Bu iş böyledir. Büyük potansiyeli olan bu camiada şampiyonluk kazanmak benim kariyerime de büyük destek sağlar. Son 6 haftada taraftarımız takıma ve bizlere destek olsun" dedi.  

BURAK KAPACAK'LA ÖZEL OLARAK KONUŞTUM

Vakıfköy'e 1-2 defa gitme şansı bulduğunu aktaran İbrahim Üzülmez, " İki tarafı götürmek kolay değil. Genç oyuncuları seyrettim ama Vakıfköy'e yüzde 100 hakim değilim.  Altyapıdan Ertuğrul katıldı aramıza, Batuhan, İsmail, Ali Akman, Emirhan ve Burak Kapacak var. Türkiye'de virüsten dolayı yabancı azalır, genç oyuncular daha fazla şans bulabilir. Burak Kapacak'a, "Şu an dikkat çektin. Yapman gereken şey 6 haftalık süreyi en iyi şekilde değerlendirmen. Yapacağın olumlu ve olumsuz hareketlerin insanların belleklerine girecek. Kubilay'ı da taraftardan tepki çekmesine rağmen unutmamak gerekiyor. Altyapılar dizayn edilmelidir. Oyunculara hedefler belirtilmelidir. En az 2-3 Bursasporlu oyuncu, Türk futbolunda ön plana çıkacaktır. Saha içi kadar, saha dışı da önemlidir. Genç oyuncuların uyku problemi var" açıklamasında bulundu. 

HAKEMLER ALEYHİMİZE DAHA RAHAT DÜDÜK ÇALIYOR

Hakemlerin Bursaspor'un aleyhindeki kararları rahat aldığına vurgu yapan tecrübeli teknik adam, "Ümraniyespor, Boluspor ve Altay örnekleri var. Adana Demirspor maçından sonra hakemler bize karşı düdükleri daha rahat çalıyor. Sanki düğmeye basılmış gibi iç saha maçlarımızda özellikle bizim aleyhimizde kararlar çıkıyor. Hakemlere itiraz bile edemiyoruz. Bursaspor birilerinin hakkını yiyerek şampiyon olmaz.  Özeleştiri yaparken, hakemlerin de maçlarımızdaki kötü performanslarının sonucunda kaybettiğimiz puanlar için haklı olarak serzeniş içinde bulunurum" ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi