Bursaspor Kulübü'nün önceki dönem başkanı Erkan Kamat, Altınordu galibiyeti sonrasında Life Bursa mikrofonlarına konuştu.

Tüm oyuncuları tebrik eden Erkan Kamat "Biz yıllardan beri, böyle şeyleri önemsiyoruz. Bursaspor'un sıkıntılı zor zamanlarında, kenetlenmeyi iyi biliyoruz. Sağolsun taraftarda gerekli desteğini verdi. Prokolde ciddi anlamda şehrin mülkü amirlerinin desteği vardı. Bazı kaoslar, bir takım insanları kenetlenmeye davet ediyor. Ama Bursaspor'un haetmediği bir yerde olduğunu söyleyeyim. Düşünsenize en alt sıralardayız, Altınordu ile maç yapıyoruz, 1-0 kazanıyoruz ve inanılmaz bir sevinç yumağı oluşturuyoruz. Bunlar Bursaspor'da olmaması gereken durumlar.  Çünkü Bursaspor, en büyük takımlarla Avrupada maç yapmış bir kulüp. Bu sevinçler üzüntü verici ama tabiki kazanmak çok çok önemliydi. İnsanların taraftarların heyecanı, futbolcuların üzerinde de bir etki yaratmış. Birinci devre çok güzel bir futbol seyrettik. Hırslı, heyecanlı, mücadeleci, kazanma arzusuyla dolu bir performans gösterdiler. Tebrik ediyorum tüm oyuncuları." dedi.

İstediğimiz zaman elektriğimizi açtırdık

Camianın bu karamsar tablosunuda değerlendiren erkan Kamat "Geçmişe bir şey dememek lazım. Acı bir durumda, kötü bir tabloda Bursaspor var. Bundan sonra Bursaspor için neler yapılması gerekiyor. Bu maçtaki kenetlenmeyi gördüğümüz gibi, bütün şehrin bundan sonrada kenetlenip Bursaspor'u haettiği yerlere çıkarması gerekiyor. Bursada kim varsa, aynı sevgiyle yoğuruluyor ve aynı sevginin peşinde, aynı dertle hüzünleniyor. O zaman herkes taşın altına elini koyacak. Ben aday olduğum zaman geçen sene ateşten gömlek giydim. Şimdi benim için dediler şöyle olsun böyle olsun. Hiç kimse yanımızda olmadı. Pandemi yaşadık, ekonomik krizi yaşadık bi tane futbolcu satmadık. Bir futbolcu satsam ben her şeyi öderdim. Bahaneler söylediler, elektrik dediler, doğalgaz dediler. Hani maçta elektriksiz maç oynadık, ben hatırlamıyorum. İstediğimiz zaman elektriğimizi açtırdık maçımızı hyaptık, istediğimiz zaman kapattırdık. Doğalgaz sorunu hiç bir zaman olmadı. Daha önceki borçları ödemiyorum dedim ben kimsenin. Erkan Kamat gerekli fedakarlıkları yaptı yöneticileriyle beraber. Bunuı herkes Bursa'da iyi biliyor. Şİmdi çok ciddi bir teveccüh var. Ciddir bir baskı var. İşte senin kıymetini bilemedik, gel başkanım yanındayız her şeyimizle yanındayız. Ne yapmamız gerekiyorsa yapalım diyorlar. Sadece ben ve yönetici arkadaşlarımla olmuyor, tüm Bursa ciddi anlamda Bursaspor'un geldiği durumu görmesi gerekiyor. Aday çıkarsa en güzel şekilde herkes ona destek olmak zorunda." dedi.

Erkan Kamat'ım ben lütfen

Bu takımı kayyuma bırakmayacağını dile getiren Kamat "Emin Adanur ve ekibi geldiği zaman söyledim, onların tek başına yapacağı işler değil. İyi yanlış, doğru, kötü onu tartışmıyorum. Herkes birlik olmak zorunda. İnşallah önümüzdeki hafta sonu adaylar listelerini vericek. İyi aday arkadaşlarımız varsa gelsinler Bursaspor'a sahip çıksınlar. Herkesin onların yanında olacağını bilsinler. Ama bir aday çıkmayacaksa, bu takımı ben kayyuma bırakırmıyım. Erkan Kamat'ım ben lütfen. 100 tane gömlek olsa ateşten yine giyerim. Ama lütfen kimse orda dedikodu orda laf yapmasın. Ordan oraya laf taşımasın. Ben adayım ben şu listeyi vericem desinler, herkes onun etrafında kenetlensin. Ben bunu istiyorum." dedi.

Kurtuluş Süper Lig'e çıkmakla olur

Son olarak camiaya seslenen Erkan Kamat "Bursaspor camiası büyük bir camia. Bursa büyük bir şehir. Şehir olarak Bursaspor'u çok seven insan var. Ama ellerinden gelen fedakarlıkları yapmıyorlar. Rica ediyorum, kimin ne kadar katkısı olabilirse Bursaspor için bir fedakarlık bir omuz lazım. Bu süreci iyi atlatmamız lazım, Bursaspor'un gelecekteki kurtuluş planlaması Süper Lig'e çıkmakla olur. Bu seneyi kaybedebiliriz ama önümüzdeki sene bu zorluklşarı yaşamayalım." dedi.

Editör: Haber Merkezi