Türkiye'nin en büyük şehir takımları arasında yer alan Bursaspor, büyük hüsran yaşarken, yarım asrı geride bırakan kulüpte yaşananlar ise dudak uçuklatıyor. Genç kuşaklara sporu sevdirmek için yıllardır hizmet veren Bursaspor Futbol Okulları'nda koordinatörlük görevini sürdüren Hakan Cenkçiler'in saha içinde tavır ve davranışları sınırları aşarken, kendisi de Amatör Futbol Disiplin Kurulu'na sevk edildi.

Spor kamuoyunu dehşete düşüren olay Dikkaldırım Alt Saha'da gerçekleşti. U11 takımlarını karşı karşıya getiren maçta Bursaspor ile Genç Saray Gençlik mücadele etti. Sporun eğlence ve sağlık açısından önemini ortaya koyan U11 karşılaşmalarının doğasına aykırı olarak yaşanan tatsızlık, taraflı tarafsız herkesi derinden üzdü.

Aybars TÜRKKAN

HAKEME KAFA TUTTU

Mücadelenin hakemi Aybars Türkkan, Yeşil Beyazlı takımın başında sahaya çıkan Bursaspor Futbol Okulları Koordinatörü Hakan Cenkçiler'den akreditasyon kartını takmasını istedi. Bunun üzerine Türkkan'a tepki gösteren Cenkçiler, "Sen benim kim olduğumu biliyor musun? Benim adım Hakan Cenkçiler, durmam gereken yerde değil istediğim yerde dururum" diyerek hakemi kolundan tutarak itti. Maçı bu şekilde başlatmayacağını bildiren Aybars Türkkan'a sözlü sataşmalarını sürdüren Cenkçiler, hakemin müsabakayı derhal başlatmasını istedi. Hakan Cenkçiler'in ısrarlı tavrına aldırış etmeyen Türkkan, soyunma odasına giderek karşılaşmayı tatil etti.

Hakan CENKÇİLER

Skorun değil sporun ön planda olduğu U11 Ligi'nde yaşanan bu olay spor kamuoyunda şok etkisi yaratırken, olayın Bursaspor camiasına zarar vermesinden endişe ediliyor. Öte yandan Bursaspor Futbol Okulları Koordinatörü Hakan Cenkçiler, hakem raporunun ardından Amatör Futbol Disiplin Kurulu'na sevk edildi. AFDK'nın Cenkçiler'e vereceği ceza da merak konusu oldu.

Haber: Mehmet Ali Ekmekçi

Editör: Haber Merkezi