Bursa Valiliği himayesinde, Nilüfer ve Mudanya Belediyelerinin destekleriyle gerçekleştirilen Granfondo Bursa 2026, bisiklet tutkunlarına unutulmaz bir gün yaşattı. "Parkurda Daha Fazla Kadın Yarışmacı Görmek İstiyoruz" mottosuyla düzenlenen organizasyona, uluslararası düzeyde yaklaşık 800 sporcu katılım sağladı.

Zorlu Rotalarda Pedal Çevirdiler
Ahmet Taner Kışlalı Bulvarı’ndan start alan yarışlarda sporcular, 84 ve 56 kilometrelik iki farklı kategoride mücadele etti. Bursa’nın eşsiz doğası ve tarihi dokusu eşliğinde ilerleyen parkurda bisikletçiler, dereceye girebilmek için büyük bir azim sergiledi. Geniş güvenlik önlemleri altında yürütülen organizasyon sorunsuz bir şekilde tamamlandı.

Ödüller Sahiplerini Buldu
Mücadelelerin ardından kurulan platformda düzenlenen ödül töreninde büyük heyecan yaşandı. Farklı yaş kategorilerinde podyuma çıkan kadın ve erkek sporcular; kupalarını Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Emre Karagöz, Mudanya Belediye Başkan Yardımcısı Baran Güneş ve Türkiye Bisiklet Federasyonu temsilcilerinin elinden aldı.

Kadınların Gücü Parkurda
Organizasyonun bu yılki ana odağı olan kadın yarışmacı sayısı, katılımcılardan büyük takdir topladı. Granfondo Türkiye Kadın Organizatörü Esra Yıldırım’ın da yer aldığı törende, sporun her alanında kadın temsilinin artırılmasına yönelik verilen mesajlar günün en anlamlı anları oldu.



