U17 Elit Lig 3. Grubu şampiyon olarak tamamlayarak Türkiye Şampiyonası’nda mücadele eden Yıldırım Belediyespor U17 Futbol Takımı, Kütahya’da düzenlenen 1. Kademe Müsabakaları’na hızlı başladı.

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesindeki Karakova Sahası’nda oynanan mücadelede lacivert turkuazlılar Utaş Uşakspor ile karşı karşıya geldi. Maça baskılı başlayan Yıldırım Belediyespor, henüz karşılaşmanın ilk dakikasında Furkan Koltuk’un ayağından bulduğu golle öne geçti.

5. dakikada kazanılan köşe vuruşunda yaşanan karambolde önüne düşen topu şık bir vuruşla ağlara gönderen Eray Aksever skoru 2-0’a taşıdı. İlk 45 dakikanın sonlarında bir kez daha sahneye çıkan Furkan Koltuk, kendisinin ikinci ve takımının üçüncü golünü kaydederek farkı üçe çıkardı.

Skor üstünlüğünü yakalayan ve ikinci yarıda temkinli bir oyun ortaya koyan Yıldırım ekibi, kalesini de gole kapatarak ilk maçından 3-0 galip ayrıldı. Grupta ikinci ve son maçında Maltepe Belediyespor ile karşılaşacak olan lacivert turkuazlılar, grubunu lider tamamladığı takdirde B grubu birincisi ile 2. Kademe Müsabakaları’nda mücadele etmek için karşı karşıya gelecek.

Editör: Haber Merkezi