Yıldırım Belediyesi’nin ilk kez düzenlediği ilk ve ortaokullar arası futbol turnuvası nefes kesen mücadelelerle başladı. 2004-2006 doğumlu öğrencilerin katıldığı turnuvada 36 okul kıyasıya yarışıyor. Toplam 500 öğrencinin katıldığı, 12 grupta 90 mücadelenin yapılacağı Yıldırım Belediyesi Başkanlık Kupası, Yıldırım Belediyesi Fidyekızık sahasında gerçekleştiriliyor.

Turnuvaya katılan takımların forma, kumanya ve sağlık ihtiyaçları da Yıldırım Belediyesi tarafından karşılanıyor. Turnuva 26 Mayıs’ta oynanacak final maçı ile sona erecek. Öğrencilerin ders dışında böyle sportif etkinliklere Betvole katılarak kendilerine güvenlerinin artacağını belirten Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, katılımcılara başarılar diledi.

Çocukların ve gençlerin fiziksel aktivitelere katılma oranı ile okullardaki başarılarının doğru orantılı olduğunun da altını çizen Başkan Edebali, “Spor çocuklarımızın sosyalleşmesi, kültür seviyesinin üst noktalara çekilmesine ve arkadaşlık bağlarının güçlenmesine de katkı sağlıyor” diye konuştu.

Çocukların ve gençlerin sağlıklı bireyler olarak yetişmeleri için uygulamaya koydukları spor şehri Yıldırım projesiyle ilçedeki binlerce insanı sporla buluşturduklarını da aktaran Başkan Edebali, "Çocuklarımızı zararlı alışkanlıklardan uzak tutabilmenin en önemli yönetmelerinden birisi spor. Bundan dolayı gençlerimizi spora teşvik ediyoruz. Sportif başarıları sürekli ödüllendirerek, gençlerimizi spora özendiriyoruz” dedi.
Editör: Haber Merkezi